Lučani: Još uvek na snazi vanredna situacija

Lučani: Još uvek na snazi vanredna situacija

Završen je rad Komisije za procenu štete od poplava na stambenim objektima; poljoprivrednici neće dobiti nadoknadu štete jer nisu osigurali zasade

0

Posle poplava 3. juna situacija u opštini Lučani se stabilizuje. Nadležni su uspeli da vrate u funkciju najveći broj putnih pravaca i da saniraju određeni broj klizišta.

– Na snazi je još uvek vanredna situacija iz razloga što neke poslove moramo hitno da odradimo, a to su pre svega izrada elaborata za popravku i izgradnju novih mostova, uređenja rečnih tokova jer nemamo vremena da raspišemo javne nabavke, kaže Zoran Vučićević, načelnik Štaba za vanredne situacije.

U prethodnom periodu radilo se i na proceni štete na stambenim objektima. Najveći broj rešenja je donet i upućen Kancelariji za javna ulaganja koja donosi odluku o visini pomoći ljudima čiji su stambeni objekti oštećeni.

Neće biti nadoknade štete na poljoprivrednim usevima

– Stav nadležnih državnih organa je da komisije obustave rad budući da neće biti nadoknade štete poljoprivrednicima jer nisu osigurali svoje zasade. Ako vam neko daje pare za osiguranje, onda je normalno da zasade treba osigurati, kako da bi ih zaštitili od bilo koje nepogode, rekao je Vučićević.

POSTAVI ODGOVOR