Претрага
[rstr_selector]

Lučani: SNS, SPS i NS osuđuju izjave predsednice opštine

Koalicija SNS, SPS i NS opštine Lučani, oglasila se danas saopštenjem u kome je „osudila ponašanje i odbacila kao skandalozne, neprimerene, netačne i uvredljive izjave Vesne Stambolić, predsednice opštine Lučani, kojima veđa dostojanstvo odbornika i način na koji se suprotstavlja odlukama koje donosi skupština opštine Lučani“.

Koalicija osuđuje stav predsednice Stambolić da ona neće izvršiti Odluku o budžetu u delu usvojenih amandmana koji se odnose na programski deo budžeta, iako su odbornici ocenili da su oni za građane prioritetni.

„Izglasane odluke se moraju poštovati“

„Za Odluku o budžetu za 2018. godinu glasalo je 35 od ukupno 43 prisutna odbornika, odnosno svi prisutni odbornici vladajuće skupštinske većine koju u ovoj opštini čine SNS, NS i SPS. I ona se mora poštovati svidelo se to predsedniku opštine ili ne“, navodi se u zajedničkom saopštenju opštinskih odbora SNS, SPS i NS, i dodaje:

„Naše zalaganje da se prioritetno reši pitanje rekonstrukcije cevovoda Lučani–Puhovo zbog katastrofalnog stanja, stalnih prekida i problema u vodosnabdevanju dve trećine stanovništva opštine Lučani, da se najlošiji putevi u opštini dovedu u normalno stanje i nedovršene investicije stave u funkciju, a pri tome smo podržali sve predložene projekte, je pozdravljeno od ogromne većine građana. Osim toga, za takvu odluku su glasali svi odbornici vlasti, što je uobičajeno za budžet, bez obzira na kom delu teritorije opštine žive“.

U zaključku saopštenja se kaže da će vladajuće stranke u opštini Lučani „sankcionisati svačiji budući javni nastup u kojem se iznose laži na račun bilo kog građanina i vređa njegovo dostojanstvo od strane bilo kog funkcionera koji vrši vlast u ime vladajuće koalicije u opštini Lučani“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *