Претрага
[rstr_selector]

Lučani: Tri saobraćajne nezgode, jedno lice izgubilo život

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, dok su se u Lučanima dogodile tri u kojima je jedna osoba izgubila život, a dva putnika su zadobila lakše telesne povrede.

Stanje na putevima

Vozače ovoga jutra očekuju niže temperture i slab sneg za sada na području južne i centralne srbije i u pojedinim planinskim predelima, asaopštio je Auto-moto savez Srbije. Saobraćaj se odvija bez zastoja i prekida, a oni koji se upute ka zimskim turističkim centrima mogu računati na prohodnost svih puteva. Vozači se upozoravaju na obavezno posedovanje kompletne zimske opreme, jer se u toku dana snežene padavine očekuju u celoj zemlji.
Više snega se očekuje na severu i zapadu zemlje, a u subotu posle podne i na istoku, lokalno i preko 20 santimetara. U centralnim i južnim predelima Srbije ponegde se očekuje i kiša koja će se lediti pri tlu zbog čega je neophodno da svi učesnici u saobraćaju budu oprezni u vožnji, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju saobraćajnu signalizaciju, a posebno ograničenja brzine.

Vodosnabdevanje i grejanje

I pored niskih temperatura, na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu za sada nema kvarova tako da je snabdevanje vodom ovog pre podneva uredno. Pored toga, iz javno komunalnih preduzeća za grejanje su saopštili da nema problema sa isporukom toplotne energije, tako da Čačani i Milanovčani danas mogu očekivati tople stanove.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 18 ambulantnih pregleda, dok su na terenu lekari intervenisali 51 put. U isto vreme u Gornjem Milanovcu evidentirano je 20 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a u ivanjičkoj Hitnoj pomoći lekari su pregledali 45 pacijenata, obavili su četiri kućne posete, a pored toga dva pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku i užičku bolnicu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti nepovolјne za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Osobama sa srčanim i respiratornim obolјenjima se savetuje naročit oprez. Kod meteoropata se mogu javiti promenlјivo raspoloženje, osećaj malaksalosti i bolovi u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećana pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica a u Gornjem Milanovcu su rođene dve devojčice.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *