[rstr_selector]

Магла и сумаглица успоравају вожњу, потребан додатни опрез на путевима

Други дан у новој години по временским приликама и условима за вожњу биће сличан јучерашњем. Могућа је појава магле и сумаглице по котлинама и дуж речних токова, а у вечерњим сатима магле може бити и у нижим пределима. Из АМСС обавештавају да се нешто умеренији саобраћај очекује на путевима који воде од туристичких дестинација, а посебно из правца планинских центара и скијалишта.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, због појачаног саобраћаја на ауто-путевима и главним путним правцима могућа је успорена вожња на местима где су започети радови.

Продужени су радови на поправци моста преко реке Деспотовице у Горњем Милановцу где се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила. Актуелна је обустава саобраћаја због радова који се изводе на деоници регионалног пута од петље Таково до Горњег Милановца. Обилазни правац води преко Бруснице или Клатичева, а може се користити и Ибарска магистрала преко петље Љиг. Продужени су и радови на магистралном путу између Златибора и Борове главе где се возила наизменично пропуштају уз помоћ семафора, а радова има и на деоници Костојевићи – Варда где се саобраћај се одвија у складу са постојећом сигнализацијом.

Према подацима Управе граничне полиције, на најоптерећенијим прелазима са Мађарском и Хрватском тренутна задржавања су до 30 минута. Саобраћај може бити појачан, а задржавања променљива и на граничним прелазима са Босном и Херцеговином, Македонијом и Бугарском где се тренутно чека до 30 минута.

Поделите вести