Magla otežava vožnju, zaostalog snega ima u višim planinskim predelima

Magla otežava vožnju, zaostalog snega ima u višim planinskim predelima

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Slab mraz na putevima u planinskim predelima pretvara svaku vlažnu deonicu u led i poledicu, pa treba voziti sporije i opreznije. Osim poledice na putevima u planinskim predelima ima mestimično zaostalog snega na kolovozu, dok će magla i danas otežavati vožnju.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.
I dalje su u toku radovi na redovnom održavanju vijadukta na obilaznici oko Čačka, zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog radova na ispitivanju tunelskih cevi, od danas do 27. novembra biće zatvorena leva tunelska cev tunela Brančić, na autoputu Čačak – Beograd.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog radova na mostu „Sušica“, danas i stura na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja, od 8 do 14 časova, a vozila će se usmeravati na obilaznicu koja vodi preko Mačkata.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku proteklog vikenda evidentirane su saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno. U Lučanima su se dogodile trii, a u Ivanjici jedna u kojima pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika.

Vodosnabdevanje

U Ulici Gvozdena Paunovića je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Za vreme radova na saniranju kvara, koji će se obvljati u toku prepodneva, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode.
Zbog radova na zameni vodovodnih priključaka, u Balkanskoj ulici postoji mogućnost kratkotrajnog nestanka vode na raskrsnici sa Crnogorskom do raskrsnice sa ulicom Čedomira Vasovića.
U Ključkoj ulici se radi na izgradnji dva kraka vodovodne mreže, a u Donjoj Trepči na priključenju novih potrošača na vodovonu mrežu.
U Gornjem Milanovcu zbog radova na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Beršićima, kod ambulante od 9.00 do 12.00 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na niskonaponskoj mreži bez električne enrgije biće potrošači u Pridvorici, zaseok Jovanovići, u vermenskom periodu od 9.00 do 14.00 časova.
Na području Gornjeg Milanovca od 8.00 do 16.00 časova zbog radova na niskonaponskoj mreži iz trafostanice Miločaj, bez struje će biti Rapaj Brdo, a od danas do 27. novembra zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže u Srezojevcima će od 8.00 do 16.00 časova bez struje ostajati zaseok Vukovići.

Hitna pomoć

Lekari čačanske hitne pomoći imali su povećan broj intervencija u toku prethodna 24 sata. Obavili su 20 ambulantnih pregleda i 54 izlazaka na teren. U Gornjem Milanovcu hitna medicinska pomoć je imala 19 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa visokim krvnim pritiskom i astmatičarima. Mogući su glavobolja i promenljivo raspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba i to pet dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena su dva dečaka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR