Magla usporava i otežava vožnju

Magla usporava i otežava vožnju

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Magla ovoga jutra usporava saobraćaj na putevima koji prolaze pored reka i vode kroz kotline u centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, ali je prisutna i u pojedinim gradskim sredinama. Maglovito je na području Čačka, Užica, Požege, Ivanjice, Kraljeva i Sjenice. U planinskim predelima zbog jutarnjeg mraza treba očekivati poledicu koja predstavlja opasnost od proklizavanja vozila. Bolja vidljivost, suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva vozače očekuje u periodu od 10 do 16 časova
Zbog radova na ispitivanju tunelskih cevi u tunelu Brančić na autoputu Beograd – Čačak od danas do 19. novembra biće zatvoren smer ka Čačku, a od 23. do 27. će biti zatovren tunel koji vodi ka Beogradu. Za vreme zatvaranja tunela saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz slobodnu tunelsku traku.
Do 20. novembra izvode se radovi na ispiranju kišne kanalizacije na autoputu Takovo-Ljig. U toku radova za saobraćaj se povremeno zatvara zaustavna saobraćajna traka.
U toku su radovi na redovnom održavanju vijadukta na obilaznici oko Čačka. Planirano je da traju do 20. novembra, a za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog policijskog časa koji je uveden u Crnoj Gori na njihovim graničnim prelazima stupila je na snagu uredba kojom se zabranjuje krenatnje putničkih vozila od 21 čas do 5 sati ujutru, osim za autobuse i teretna motorna vozila u međunarodnom saobraćaju i lica koja putuju iz opravdanih razloga.

Vodosnabdevanje

U Ulici Čedomira Vasovića je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratatkotrajno zatvaranje vode.
U Ulici 222 izvode se radovi na nivelaciji kanalizacionih šahti, u Trnavi se nastavlja izgradnja čvornih šahti, a u Donjoj Trepči radovi na priključenju novih potrošača na vodovodnu mrežu.
U Gornjem Milanovcu Zbog radova na vodovodnoj mreži od 9 do 11 sati prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Ulici Miloša Velikog i u naselju Ivovik u Velereču.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske elektrodistribucije zbog kvara u trafostanici bez struje je zaseok Vujan u Brđanima. U pitanju je veći kvar, pa se očekuje da će biti saniran do kraja dana.
Na području Ivanjice zbog planiranih radova na elektromreži od 9.00 do 15.00 časova bez struje će biti potrošači na Jelica Polju iznad sajmišta, a od 9.00 do 16.00 časova na području Jeremića, Kalajana, Radaljeva i Podmaliča.
Iz gučke Elektrodistribucije su najavili isključenje od 8 do 15 časova u Dučalovićima, Markovici i Rtarima.
U Arilju će do 14 časova bez struje biti potrošači koji se napajaju iz trafostanice Jojići u Mirosaljcima.

Bioprognoza

Nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR