Претрага
[rstr_selector]

Majstori trube optužuju, „Saborski“ odbor kritikuje

Nezadovoljni odnosom organizatora „Dragačevskog Sabora trubača“ prema njima, tri majstora trube uputila su javnosti protestno pismo. Dejan Lazarević, Dejan Jevđić i Veljko Ostojić tvrde da je u vezi sa Saborom uvek bilo problema o kojima se do sada ćutalo, da problem nije u takmičenju nego u tome što je akcenat na Saboru stavljan na sve drugo, osim na trubače.

Dejan Lazarević, čak, tvrdi da su trubači bili ucenjivani, a njegov kolega, Dejan Jevđić, kaže da su se našli na ovogodišnjem spisku takmičara iako se za to nisu prijavili. Veljko Ostojić, istim povodom, naglašava da je to zloupotreba njihovih imena.

– Poslednjih 10-15 godina sastav „Saborskog“ odbora često se menjao, čime se menjao se i način rada i organizatorska politika. Pri tom, svaki odbor zasebno snosi određenu krivicu za probleme trubača i nepoštovanje organizatora prema trubačima. Nikad nismo imali nikakva prava, naši snimci su korišćeni bez dozvole, nadoknade i ugovora, kaže Ostojić.

I dok predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić kaže da je, skupštinskom odlukom ove opštine, dobila protokolarnu ulogu i da ne učestvuje u organizaciji ovogodišnjeg „Sabora trubača“, Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora smatra krajnje neodgovornim to što su Lazarević, Jevđić i Ostojić odlučili da sa Organizacionim odborom komuniciraju putem otvorenih pisama. Jolović tvrdi da su ova tri trubača od početka uključena u organizaciju novog takmičenja majstora trube i dodaje da su Jevđić i Lazarević čak i bili u Guči na sastanku 28.aprila.

– Ovde postoji problem druge vrste, a to je da oni na svaki način žele da izbegnu da se ponovo takmiče. U potpunosti odbacujem sve njihove insinuacije i tvrdnje i smatram da su ih neargumentovano izneli u javnost. Mi ćemo takmičenje za šampiona trube ove godine svakako održati, sa njima ili bez njih, zaključio je Jolović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *