Претрага
[rstr_selector]

Mala matura pala na ispitu

Republička upisna komisija je juče na svojoj donela odluku da se ponište rezultati završnog ispita učenika osnovnih škola, na osnovu dokaza da je ispit na neki način lažiran u pojedinim njegovim delovima, rekao je za radio Dženariku, Danilo Beodranski, načelnik školske uprave Moravičkog okruga.

Republička ispitna komisije jednoglasno je odlučila da se mala matura poništi, a rezultati sa prijemnog ispita iz srpskog i matematike neće se uzimati u obzir prilikom upisa u srednje škole. Bodovaće se samo uspeh iz osnovne škole od šestog do osmog razreda i rezultati sa takmičenja.

– Nijedan učenik neće imati nijedan poen prilikom konkurisanja za upis u srednje škole, po osnovu završnog ispita. Jedino će se vrednovati opšti uspeh od 6 do 8 razreda i postignuća koja su na relevantnim takmičenjima postignuta u osmom razredu Osnovne Škole, rekao je Beodranski.

Načelnik Školske uprave Moravičkog okruga, kaže i da neku korist od izlaska na ispit učenici imaju samo u tome što su svi izlaskom na ispit položili i priznaje im se da su završili osnovnu školu.

– Ovo je bilo jedino moguće rešenje u ovom trenutku. Sva druga rešenja su bila moguća već prvog dana kada se radio ispit iz srpskog, međutim tada nije bilo dokaza, pa se prolongirala odluka koja je verovatno izazvala niz nezadovoljstava i kod učenika i kod roditelja, ističe Beodranski.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести