Malinari u borbi za ostvarenje prava

Malinari u borbi za ostvarenje prava

Malinari traže da državni vrh i Vlada dokažu da tajkuni i monopolisti nisu jači od države i zakona; potvrđen protest u subotu u Arilju

1

Na sinoćnjem sastanku Skupštine Udruženja „Vilamet“ iz Arilja doneta je odluka o učešću članova ovog Udruženja na protestnom skupu koji je za subotu zakazala Asocijacija malinara Srbije. Dobrivoje Radović, predsednik ove Asocijacije, podseća da će miran protest biti održan u znak upozorenja zbog niske akontne cene kilograma maline i da će na njemu učestvovati više od 50 udruženja malinara sa teritorije cele zemlje.


Dogovor o daljim koracima

Posle protesta, koji počinje u 17.00 časova na centralnom trgu u Arilju, malinari će održati sastanak na kojem će doneti odluke o daljim koracima vezanim za berbu i cenu maline.

– Nećemo dozvoliti da se realizuje namera monopolista da nešto dogovore u napred i to sprovedu u delo. Tržište na nivou Srbije, Evrope i sveta je pokazalo da je maline sve manje i manje, procentualno to je oko 50%. Zbog toga, a i zbog svega ostalog malinari neće prepustiti monopolistima da diktiraju uslove tržišta nego će jedinstveno, na celoj teritoriji Srbije tražiti svoja prava. Tražićemo od državnog vrha i Vlade Srbije da dokažu da monopolisti i tajkuni ne mogu da budu jači od države i zakona, rekao je Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.

1 KOMENTAR

 1. g.Radovicu objasni kako.
  Ko moze da natera krajnjeg kupca da plati cenu koja mu ne odgovara.
  Maline imaju svi.
  Nebuloza.
  Nemacka cena za vilamet 4×2,5 je 1,75€ a prevoz ne zeli da plati nemac.
  Tako je ,,i nemamo resenje.
  Kakvo je bilo zamajavanje da zavrsna cena bude 270din.Nemoguce.

POSTAVI ODGOVOR