Претрага
[rstr_selector]

Manje posla za hitne medicinske službe

Hitna pomoć

hitna-pomocU hitnim medicinskim službama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici u toku prethodna 24 sata je bilo manje posla u odnosu na prethodne dane. Čačanski lekari su u ordinaciji pregledali 25 pacijenata, a na teren su izlazili 41 put. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 20 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari pregledali 50 pacijenata u ordinaciji, a dva puta su izlazili na teren. Prema rečima dežurnih lekara, najviše su se javljali astmatičari i pacijenti sa bolovima u grlu.

Bioprognoza

bioprognozaVremenske prilike neće pogodovati osobama sa cerebrovaskularnim i psihičkim tegobama. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i glavobolјa. Preporučuje se slojevito odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu, u toku prethodna 24 sata, rođene su dve bebe, devojčica i dečak. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu već dva dana nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

voda servis malaNa vodovodnoj mreži u Čačku jutros ima kvarova koji su manjeg obima, pa za vreme radova na njihovom saniranju neće dolaziti do isključenja vode. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara doći do  prekida u snabdevanju vodom  dela naselja Kalimanići do 12.00 sati.

Uprava saobraćajne policije

policijaU Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici u toku jučeršnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Lučanima se dogodila jedna u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede.
Radarske kontrole biće od 9.00 do 17.00 časova u Ivanjici, a od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Danas se očekuju nešto povoljnije vremenske prilike, uglavnom bez padavina što će vozačima olakšati vožnju i doneti bolju prohodnost puteva. U jutarnjim i večernjim satima moguća je pojava magle i sumaglice, najčešće na putevima duž reka, kotlina i u dolinama, a jutros je ima na području Požege, ali je moguća i dolinom Drine i Ibra. Saobraćaj je umerenog intenziteta, vanrednih zastoja i prekida nema, ali razlog za opreznijom vožnjom su deonice na kojima se izvode radovi i gde vožnju treba prilagoditi postavljenoj signalizaciji i opremi.
I dalje se izvode radovi na deonici od Tučkova do Sevojna gde se vozila naizmenično propuštaju uz semaforsku regulaciju pa su moguća zadržavnja od 10 do 15 minuta. Radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega-Arilje produženi su do 15. oktobra, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila, koje vozače očekuje i na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac, kao i Cerovac – Kragujevac. Do 30. oktobra zbog radova na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca saobraćaj je  usporen sa mogućim kraćim zadržavanjima, a posebno u satima pojačanog saobraćaja.

 

Поделите вести