Претрага
[rstr_selector]

Manji broj korisnika u čačanskom prihvatilištu nego prošle zime

U prihvatilištu za nezbrinuta lica i žrtve nasilja u Čačku, trenutno je smešteno 10 korisnika od kojih je jedna žrtva nasilja, a devet nezbrinutih lica među kojima i troje dece. Svetlana Milojević, radnik Centra za socijalni rad i koordinator prihvatilišta, kaže da je taj broj u odnosu na prošlu zimu znatno manji, ali da se tokom ovih ledenih dana može očekivati povećanje broja korisnika.

Centar svim izlazi u susret

– To su uglavnom ljudi koji žive u izuzetno lošim stambenim uslovima koji ne zadovoljavaju osnovne potrebe u ovim zimskim mesecima. Imamo i jednu žrtvu nasilja koja, nažalost, takođe može da se vodi kao nezbrinuto lice s obzirom da nema gde da boravi.
Trenutni kapaciteti prihvatilišta su 14 kreveta, tako da postoji još slobodnog prostora za prijem ugroženih stanovnika. S obzirom na to da su vremenske prilike ovakve kakve jesu, očekujemo da će biti smeštaja još korisnika narednih dana. Mi smo spremni, kao i prethodnih godina, da izađemo u susret najugroženijim građanima. Trenutno ne raspolažem podacima da li takvih građana ima, ali mogu da pretpostavim da će ih zbog veoma hladnog vremena biti narednih dana u našem prihvatilištu, rekla je Svetlana Milojević i napomenula da radnici Centra za socijalni rad usliše svaki zahtev i molbu za smeštaj i svima izlaze u susret.

– U toku prošle godine, u zimskim mesecima, imali smo veliki broj korisnika. U prihvatilištu ih je bilo smešteno i više od 20, od kojih veliki broj dece. Tada smo premašili broj u odnosu na naše realne kapacitete, jer smo mogli decu da grupišemo zajedno u sobama, pa je to olakšalo smeštaj, rekla je Svetlana Milojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *