Претрага
[rstr_selector]

Manji kvarovi na elektromreži, vodosnabdevanje uredno

Elektrosnabdevanje

struja-1-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije u Ivanjici bez električne energije, zbog kvara na elektromreži, od noćas su stanovnici Belih voda, Erčega i Čepova. Normalizacija elektrosnabdevanja se očekuje u toku prepodneva. Na području Gornjeg Milanovca struje nema u Gornjim Banjanima, a na području Dragačeva u Kotraži, Milatovićima i selu Guča, dok je područje Čačka strujom uredno snabdevano. Od planskih isključenja električne energije, samo je Elektrodistribucija Guča za sutra najavila prekid u snabdevanju strujom od 9.00 do 14.00 časova zbog radova na trafostanicama Maksima i Hidrokomerc u Lučanima.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrVodosnabdevanje u Moravičkom okrugu danas je uredno. Prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda bila isključena.

Grejanje

grejnje-servis-obrIsporuka toplotne energije iz gradskih toplana i kotlarnica u Čačku funkcioniše bez većih problema. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše bez problema, a ista situacija je i u Lučanima gde se isporuka toplotne energije iz toplane „Namenske proizvodnje“ Hemijske industrije „Milan Blagojević“ vrši neprekidno 24 časa.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 31 pacijenta u ordinaciji i još 42 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom periodu obavile 31 ambulantni pregled i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 80 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-5-servis-obrZadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronične bolesnike, a naročito za cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-80x80Prvi dan vikenda obeležiće tri lepe vesti iz dva porodilišta u okrugu. To je ujedno i broj koji nam pokazuje koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice, a iz porodilišta u Gornjem Milanovcu pridružuje im se još jedna.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informaciji Policicijske uprave u Čačku, na teritoriji Moravičkog okruga u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode, obe na teritoriji Čačka i u njima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja vozila u toku celog dana na gradskim saobraćajnicama Čačka i na magistralnom putu između Čačka i Gornjeg Milanovca. Osim brzine, saobraćajna policija danas će vršiti i redovne kontrole vezivanja sigurnosnih pojaseva.

Поделите вести