[rstr_selector]
Ilustracija

Manji kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Vodosnabdevanje

vodaPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda, na uglu ulica Koče Anđelkovića i Krajinske došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova učesnicima u saobraćaju se savetuje da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju koja je postavljena kako bi se radovi nesmetano odvijali. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje  je redovno. U Gornjem Milanovcu će do 11.00 sati doći  do  prekida u snabdevanju vodom u delu Trušove od početka ulice do broja 24, a od 09.00 do 13.00 u Ulici Miloša Đurića i naselja oko konfekcije “Rudnik“ u Nevadama.

Hitna pomoć

hitnaU Hitnoj pomoći u Čačku, u toku prethodna 24 sata, evidentirano je 67 pregleda od kojih 35 u ordinaciji, a 32 na terenu. Dežurni lekari u milanovačkoj Hitnoj pomoći obavili su  24 pregleda u ordinaciji, a osam na terenu, dok je u Ivanjici evidentirano 40 amulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvestan oprez ipak savetuje kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.

Porodilište

beba-serbis-obrU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 67 pregleda od kojih 35 u ordinaciji, a 32 na terenu. Dežurni lekari u milanovačkoj Hitnoj pomoći obavili su  24 pregleda u ordinaciji, a osam na terenu, dok je u Ivanjici evidentirano 40 amulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Policijska uprava

policijaU Čačku su u toku jučerašnjeg dana evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima u toku jučearšnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 8.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 9.00 do 17.00 u Ivanjici.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Prohladno jutro sa suvim kolovozima i uz dobru vidljivost doprinosi da se saobraćaj, koji je umerenog intenziteta, nesmetano odvija. Na putevima se izvode mnogi radovi kao što su popravke kolovoza, čišćenje rigola i šančeva pored puteva, obeležavanja horizontalne signalizacije i zamena dotrajalih ili oštećenih saobraćajnih znakova, što donosi i veće prisustvo putara pa vozači treba da obrate pažnju na njihovu bezbednost.
I dalje se izvode radovi na više deonica između Uzića i  Sevojna gde se vozila naizmenično propuštaju uz semaforsku regulaciju i gde su moguća kraća zadržavanja. Usporena vožnja vozače očekuje i na obilaznici oko Čačka, odnosno na vijaduktu gde su u toku radovi na rehabilitaciji, kao i na deonicama Zagrađe – Gornji Milanovac, Požega – Arilje, Cerovac – Kragujevac, na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca, a podsećamo i na radove kod Liške stene zbog kojih je saobraćaj obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se prusemeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Поделите вести