Maratonska sednica, i po neka psovka…

Maratonska sednica, i po neka psovka…

„Nakon više od 12 sati iscrpljujućih diskusija u kojima je opozicija imala oštar ali i konstruktivan stav, videvši da ne postoji način da sve sprovedu onako kako žele, predsednik Skupštine uz pomoć naprednjačkog šefa odlučuje da sednicu nastavi do duboko u noć”

0

Odbornička grupa Dveri oglasila se saopštenjem za javnost povodom zasedanja Skupštine grada Čačka koja je prekinuta preksinoć u kasne sate kada su, kako Dveri navode, predsednik Skupštine Igor Trifunović i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Maksimović, pokušali da izazovu nasilje, nakon čega je pozvana policija.

Obradović: Namera je bila da bez prisustva javnosti pređu raspravu o „Zračku“

Dveri navode da su tokom čitavog dana odbornici opozicije bili izloženi neprestanim verbalnim napadima i provokacijama kolega iz vladajuće koalicije.

– Nakon više od 12 sati iscrpljujućih diskusija u kojima je opozicija imala oštar ali i konstruktivan stav, videvši da ne postoji način da sve sprovedu onako kako žele, predsednik Skupštine uz pomoć naprednjačkog šefa odlučuje da sednicu nastavi do duboko u noć. Namera je bila da bez prisustva javnosti pređu raspravu o „Zračku“ i time sakriju sve nezakonite radnje u vezi sa ovom ustanovom. U trenutku kada su svi prisutni odbornici opozicije podigli ruke da prijave povredu poslovnika, Igor Trifunović je još jednom iskoristio oprobani metod spuštanja glave i zanemarivanja svih prijava. Pri tom je bez opravdanja izrekao i niz mera opomena odbornicima koji su nastavili da traže reč po poslovniku. Ulaskom u salu predsednika odborničke grupe Dveri, Aleksandra Tanaskovića, Igor Trifunović kreće sa očiglednim provokacijama i vređanjima, u čemu mu se pridružuje i Aleksandar Maksimović, navodi se u saopštenju.

Maksimović: Sprečili su Tanaskovića da me fizički napadne

Aleksandar Maksimović, šef odborničke grupe SNS, smatra da su odbornici Dveri bili nezadovoljni jer je sednica Skupštine trajala do kasno, pa su bili uporni u nastojanjima da prijavom povrede Poslovnika izazovu prekid sednice. Maksimović tvrdi da je, nakon što je predsednik Skupštine odložio sednicu za sutradan, Aleksandar Tanasković, predsednik odborničke grupe Dveri, pošao prema Igoru Trifunoviću s namerom da se sa njim na neki način sukobi.

– Imajući u vidu iskustvo iz prethodnog perioda kada je Tanasković već jednom fizički nasrnuo na predsednika Skupštine, ja sam prišao stolu kako bih sprečio potencijalni sukob. Međutim, Tanasković je tada i prema meni agresivno postupio. Tu se na sreću našao Aleksandar Sretenović koji ga je uhvatio i sprečio da me fizički napadne. Nakon toga, obratio nam se vulgarnim rečima i pretnjama. Poučeni prethodnim iskustvom, pozvali smo policiju koja je od nas i od svedoka uzela izjave, kaže Maksimović i dodaje da su Trifunović i on nakon incidenta završili na Urgentnom gde su im obavljene različite analize, kao i razgovori sa neuropsihijatrom.

Tanasković: Maksimović iznosi laži a Trifunović opstruiše Parlament

Aleksandar Tanasković je demantovao ove navode, rekavši da je po završetku sednice došlo samo do kraćeg verbalnog sukoba između njega i Trifunovića, naglasivši da drugih incidenata nije bilo.

– Gospodin Maksimović iznosi laži i izmišlja, dok se gospodin Trifunović bavi opstrukcijom rada čačanskog Parlamenta jer za svaku temu koja je bitna i važna, kao što su na primer poplave koje su se dogodile, on kaže da nije, već se raspravlja o nekim manje važnim temama. Kada na red dođu teme poput „Zračka” u kojima ukazujemo na njihov kriminal, korupciju i stranačko zapošljavanje, onda kažu da opozicija produžava sednicu zbog novca, a zapravo je produžavaju oni, kaže Tanasković i dodaje da je zbog pretrpljenog stresa na sednici završio u bolnici zbog čega će preduzeti pravno-procesne radnje kako bi zaštitio sebe i svoje zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR