[rstr_selector]

Meštani Košutnjaka i gradske službe u akciji uređenja obala Morave

Pripadnici Civilne zaštite grada Čačka sutra će sa meštanima Košutnjaka učestvovati u akciji uređenja obala Zapadne Morave. Bratislav Zečević, načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije, kaže da se ova akcija sprovodi na inicijativu gradonačelnika Čačka koji podržava sve građane koji brinu o životnoj sredini i prostoru na kome žive, budući da su građani Košutnjaka u svojoj režiji već sproveli slične akcije.

– Dobili smo nalog od gradonačelnika da pomognemo meštanima Mesne zajednice Košutnjak koji su već u nekoliko akcija sami uređivali obale Zapadne Morave. Ovoga puta to će se raditi na završetku Ulice Ilije Garašanina i mi ćemo im pružiti svu neophodnu pomoć. Uvideli smo da su ti meštani revnosni i požrtvovani kada je u pitanju njihova Mesna zajednica zbog čega je gradonačelnik doneo odluku da takvim ljudima treba izaći u susret i pomoći im. Iz tog razloga, apelujemo i na meštane drugih mesnih zajednica da se uključe u ovakve akcije, a mi ćemo se vrlo rado odazvati i učestvovati zajedno sa njima.

Pomoć će pružiti i komunalna preduzeća

Bratislav Zečević je rekao da će u sutrašnjoj akciji učestvovati i neka komunalna preduzeća.
–  Sa nama će biti JKP „Komunalac“, s obzirom na to da su radnici „Gradskog zelenila“ i „Vodovoda“ angažovani na nekim drugim poslovima. Očekujemo i učešće JKP „Moravac“ jer na prostoru koji ćemo čistiti postoji problem, a reč je o odvodu za kišnu kanalizaciju koji je zagušen. Zbog toga nam treba 50 metara cevi kako bi do Morave sproveli ostatak te cevi čime bi se sprečilo punjenje kišne kanalizacije. Ukoliko to izvedemo, uspećemo da više ne dolazi do izlivanja i problema koje su meštani imali prilikom svakih većih padavina, rekao je Zečević.

Akcija povodom Dana planete

Zečević je rekao da je u planu još jedna akcija koja će se sprovesti povodom Dana planete, 22. aprila.
– Jedinica Civilne zaštite će sa volonterima iz Kancelarije za mlade, čačanskim „Vodovodom“ i meštanima Mesne zajednice Prijevor,učestvovati u akciji „101 kao jedan“ gde je predviđeno da se očisti potok Junata u Prijevoru u dužini od 300 do 400 metara. U toj akciji biće očišćen ceo sliv Zapadne Morave i biće uključeni svi gradovi i opštine koji će istog dana raditi te akcije.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *