Meštani Vrnčana u problemu zbog puta koji ne mogu da koriste

Meštani Vrnčana u problemu zbog puta koji ne mogu da koriste

Graditelji auto-puta u Vrnčanima izgradili put kojim ne može da se ide

0

Meštani milanovačkog sela Vrnčani već duže vreme ne mogu da reše probleme koje su za sobom ostavili graditelji auto-puta koji je prošao i kroz njihovo selo. Prema rečima Mirka Veskovića, predsednika Saveta ove mesne zajednice, putari su sa mnogih lokacija otišli neobavljenog posla, ali meštanima najviše nevolja zadaje put koji skoro da ne mogu da koriste.
– Reklo bi se da je auto-put doneo boljitak u naše mesto, ali prolaskom te saobraćajnice za njenim graditeljima su ostali samo problemi. Uništeni su nam postojeći putevi, na mnogim mestima su se pojavili odroni, a najveći problem je put kod prodavnice, na koji se oslanja pola sela, ali zbog prevelikog uspona on ne može da se kotisti. Putari su tu saobraćajnicu izgradili na ime postojećeg puta koji više nije mogao da bude u upotrebi, jer je tom trasom prošao koridor. Sada imamo situaciju da zbog prevelikog uspona vozila ne mogu da prolaze, naročito zimi. Imali smo situacije da je sanitet dolazio i vraćao se. Osim meštana Vrnčana taj put koriste i seljani Ručića i Branetića, ali iako smo se obraćali na mnoge adrese, problem nismo uspeli da rešimo, kaže Mirko Vesković.

Ugrožen i magacin mesne zajednice

Vesković je rekao da su putari napravili štete i na drugim putevima u ovom selu
– Zbog potkopavanja puta, jedna kuća više nije za stanovanje, a usled osipanja zemlje ugrožen je i magacin mesne zajednice.
Obraćali smo se mnogima, i to smo počeli još pre četiri godine. Svi obećavaju, čak su nam u Koridorima rekli da postoji projekat da se nagib na putu ispravi, ali se do danas to nije dogodilo. Menjaju se direktori, rukovodioci i šefovi, ali problem koji ugrožava meštane tri sela niko ne rešava, objašnjava Vesković i dodaje da je o spornom nagibu obaveštena i resorna ministarka, ali osim obećanja konkretno rešenje još nije stiglo.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR