[rstr_selector]

Meštani Vujetinaca će dobiti put ako bude novca

Meštani Vujetinaca koji do Gornjeg Milanovca umesto 12 godinama putuju 42 kilometra,  moraće da sačekaju da se nadležni u Čačku i Gornjem Milanovcu dogovore oko izgradnje puta preko Bukovika i Lunjevice.

U Javnom preduzeću za puteve opštine Gornji Milanovac, prošle nedelje su rekli da izgradnja puta žiteljima Vujetinaca na njihovoj teritoriji nije sporna, ali da bi se u taj posao ušlo, neophodno je da saveti mesnih zajednica Lunjevice i Vujetinaca, ovoj firmi zajednički podnesu zahtev kako bi se naredne godine u budžetu grada na Despotovici opredelio novac.
Odgovor na pitanje da li će čačanska lokalna samouprava ući u izgradnju saobraćajnice koja bi život brojnih Vujetinčana učinila lakšim, najpre smo potražili kod gradonačelnika Čačka, Vojislava Ilića, međutim, on nas je uputio na Nebojšu Jelušića, tehničkog direktora u JP Gradac, koji nema precizan odgovor.

– Ove godine nemamo planiranih sredstava za to, ali aktivnosti na pripremi dokumentacije ćemo nastaviti. Meštani Vujetinaca su se nama već obratili i mi ćemo taj zahtev imati u vidu, imamo njegovu finansijsku procenu, ali u ovom trenutku nemamo finansijskih sredstava iz kojih bismo mogli to da realizujemo. Taj zahtev ćemo imati kao ideju i potrebu, za narednu ili neku od narednih godina. Sada je vrlo teško predvideti koja će to godina biti. Moje preduzeće Gradac gradu prezentuje svoje potrebe, a grad onda ima u vidu raspoloživa sredstva i te potrebe zadovoljava u celini ili delimično, obično se to dogodi delimično. Mi ćemo svakako taj put kandidovati u narednoj godini, a da li će to moći da se ostvari, to ne bih mogao da tvrdim. Ako Milanovac može, onda je to u redu, inicijative od mesnih zajednica su pokrenute, svaka ispred svoje lokalne samouprave, a mi ćemo sa opštinskim organima, odnosno sa Carevićem u Gornjem Milanovcu nastaviti razgovore i dogovore, pa kada budemo spremni, pristupićemo tome – rekao je Nebojša Jelušić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *