Milan Petrović Quartet sutra u Čačku

Milan Petrović Quartet sutra u Čačku

0

Na platou ispred čačanskog Doma kulture sutra će nastupiti Milan Petrović Quartet. Dve godine od osnivanja, tačnije do 2013. godine, bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj jazz/blues sceni, svirajući instrumetalni funk, jazz i blues, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate teme u specifičnim aranžmanima.

Početak je obećavao

Godine 2012. Milan Petrović Quartet je učestvovao na festivalima: Rodjendan Jazz-a Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacioni festival u Kikindi, beogradski Rakija fest, a od svih njih je svakako najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu.
Početkom 2013. snimili su nove snimke u Visokoj školi elektrotehnike, računarstva i strukovnih studija.
U februaru 2013. godine bend je odsvirao jedan od najposećenijih koncerata u okviru festivala Doma Omladine Jazz za DZ, a u julu iste godine zabeležili su i prvo učešće kao headlineri na mainstream festivalu Reload u Vladičinom Hanu.

Nižu se uspesi

U septembru 2013. godine, na portalu www.timemachinemusic.org, u sekciji download, bend je objavio novi album pod nazivom „Favorites“, sa specifičnim obradama poznatih svetskih i domaćih tema,  a mesec dana kasnije Milan Petrović Quartet je po prvi put zasvirao van granica naše zemlje, Ljubljani, na Prulčkovom jazz festu a zatim 19.10.2013. u Austriji na Live Six festivalu.
Sredinom 2014. godine pojavilo se mini live izdanje benda, posle sessiona „Kao kaseta“. Ono sadrži tri autorske teme sa prvog albuma i može se preslušati na http://www.deezer.com/album/9277016
U 2014. godini, pored čestih nastupa u Srbiji i učešća na festivalima Nišville i Indjija, svirali su u Rijeci, Zagrebu, Austriji i Rumuniji, a tokom 2015. godine snimili su treći album i nastupili u Mostaru na Calamus jazz Festivalu, Županji na River Jazz festu, u Makedoniji na Prilep Jazz Weekend-u, Resenu, Ohridu i Kočanima i u Rumuniji u Temišvaru.
Koncert počinje u 21.00 čas.

 

POSTAVI ODGOVOR