Miloš Marić: Pod ovom vlašću Čačak može samo da tone

Miloš Marić: Pod ovom vlašću Čačak može samo da tone

„I policija, i tužilaštvo, i sudstvo, i javni beležnici i izvršitelji rade samo u jednom interesu, a to je u interesu SNS i pojedinaca koji zarađuju na nezakonite načine ”

0

Miloš Marić, predsednik odborničke grupe Nova Srbija, rekao je da su se ostvarile crne slutnje Nove Srbije po pitanju budućnosti FK Borac i da sada taj klub po prvi put u svojoj istoriji nastupa u trećem rangu takmičenja.

– Mi smo to predviđali i videli smo zadnjih godina da pod vlašću SNS Borac krupnim koracima grabi ka ambisu, tražili smo da se formira anketni odbor koji će preispitati poslovanje FK Borac i izgradnju stadiona, jer smo primetili da ima ogromnih finansijskih malverzacija prilikom izgradnje stadiona i dovođenja nekih igrača, čak smo i pokazivali papire gde je isplaćeno milion i dvesta hiljada dinara igraču koji nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu za FK Borac.

Marić smatra da su policija i tužilaštvo već trebali da reaguju na podatke koje je na konferenciji za medije izneo predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica, ali da se po tom pitanju ništa ne dešava jer državne institucije rade u službi vladajuće stranke.

– Međutim, i policija, i tužilaštvo, i sudstvo, i javni beležnici i izvršitelji rade samo u jednom interesu, a to je u interesu SNS i pojedinaca koji zarađuju na nezakonite načine i pune svoje privatne džepove, a sve institucije i u gradu, i u državi urušavaju.

Zagađena Morava šteti i povrtarskim kulturama

Po oceni Miloša Marića, apsurdno je da gradonačelnik u prethodnih godinu dana na dve-tri konferencije tvrdi da „Sloboda” nije zagađivač, a da tek nedavno izjavi da je ova kompanija ipak zagađivala reku.

– Nije samo problem u kupališnoj sezoni, problemi se javljaju i nizvodno od grada Čačka gde su sela koja se bave povrtarskom proizvodnjom i koja koriste vodu iz Zapadne Morave za zalivanje svojih povrtarskih kultura. Kao što znate, nafta i naftni derivati štetno utiču na zdravlje ljudi i pogubno je da se takve povrtarske kulture plasiraju na Zelenoj pijaci u Čačku i okolini.

POSTAVI ODGOVOR