Претрага
[rstr_selector]

Milun Todorović: Povući ću se tek kada opozicija bude imala podršku građana

Povodom sve učestalijih kritika opozicije na račun vlasti oglasio se gradonačelnik Čačka Milun Todorović. On je u svom saopštenju odbio zahtev opozicije da podnese ostavku:

„Lično nemam nikakav problem da se povučem sa pozicije gradonačelnika, ali to ću učiniti tek kada opozicija bude imala podršku građana, odnosno dovoljan broj odbornika za moju smenu u skupštini grada. Na to me obavezuju odgovornost koju imam prema građanima koji su glasali za politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, kao i rezultati koje smo ostvarili u prethodne tri godine. Bio bih neozbiljan čovek kada bih se osvrtao na svaki šarlatanski zahtev Dveri i tužnih ostataka Demokratske stranke.”

Todorović ističe da situacija u vezi sa zagađenjem Morave i slučaj FK Borac nisu njegova odgovornost:

„Kao što se aktuelna gradska vlast nikada nije kitila uspesima KK Borac, atletskih klubova Sloboda i ČAAK, karate kluba Borac tako ne može biti odgovorna za ono što se u ovom trenutku dešava u FK Borac. Sve ingerencije koje je imala, lokalna samouprava je i preduzela, ali su finansijski problemi bili nepremostiva prepreka da FSS omogući čačanskom klubu registraciju novih igrača i takmičenje u Prvoj Ligi Srbije. Kada je reč o zagađenju Zapadne Morave i Lupnjače, Obradović se po dobro oprobanom metodu služi zamenama teza, jer sam jasno rekao da je kompanija „Sloboda“ odgovorna za ispuštanje štetnih materija prošle subote, ali da i dalje nemamo dokaz ko je zagađivač čačanskih reka u prethodnih nekoliko meseci. To treba da ispitaju inspekcijske službe koje nisu u nadležnosti grada. Za razliku od opozicije, nikada nisam i neću optuživati bilo koga bez dokaza.”

Na kraju svog saopštenja Todorović podseća javnost na sva postignuća gradske vlasti u prethodne tri godine:

„Na svu sreću, ogromna većina građana vidi koliko je u gradu i okolini urađeno od juna 2016. godine do danas. Zgrada Gradske biblioteke, dve industrijske zone, kilometri novih puteva, novo ruho ulice Vesleina Milikića, skori završetak ulice 10, rekonstrukcija strogog centra grada, rekonstrukcija atletske staze… Sve to i još mnogo toga može videti svaki stanovnik grada Čačka. Doveli smo svetske gigante poput „Forverka“, „Eldizija“, „Vilanda“, „Pašala“, a na putu su novi strani investitori. Stvorili smo uslove da brojne čačanske firme prošire svoje kapacitete, jer za to postoji potreba. Benefiti od otvaranja novih radnih mesta tek će biti vidljivi. Sve ovo znak je da je Čačak u prethodne tri godine dobio novi zamah i novo lice. I to je tek mali deo onoga što nas čeka u narednom četvorogodišnjem mandatu koji ćemo otpočeti sredinom naredne godine.”

Boško Obradović: Todorović izbegava da preuzme odgovornost

Predsednik Dveri, Boško Obradović, takođe se oglasio saopštenjem u kojem opovrgava tvrdnje koje je izneo Todorović. Dok gradonačelnik ukazuje na osipanje Pokreta Dveri na lokalnom i republičkom nivou, Obradović kaže da će „ovih dana odgovoriti i na te laži” i tvrdi da Todorović nije autor svog saopštenja, već da „za njega i druge vodeće naprednjake u Čačku misli i piše Branko Malović, prinudni upravnik povereništva SNS u Čačku i čitavom Moravičkom okrugu”. Povodom pitanja zagađivanja Morave i FK Borac Obradović je izneo sledeće:

„Već mesecima unazad on lično obmanjuje javnost da kompanija „Sloboda” nije zagađivač Morave i da nema nikakvih problema u FK „Borac”. Sada kada se pokazalo sve suprotno, Todorović izbegava da preuzme odgovornost i podnese ostavku kao moralni čin, nadajući se da se još jednom provuče za gradonačelnika iza Vučićevog imena i na novim lažnim obećanjima poput Doma zdravlja u Ljubiću, zatvorenog bazena ili Doma za stare.”

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *