[rstr_selector]

Ministarka najavila otpis kamate za struju

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, danas je boravila u Čačku i tokom obilaska hidroelektrane „Elektromorava“ u Ovčar Banji, povodom reviralizacije i povećanja snage ovog objekta, rekla da ministarstvo koje predvodi radi na tome da Srbija ponovo postane izvoznik struje, imajući u vidu da danas struju uvozimo.

Ministarka je u obraćanju novinarima rekla da ruski gas mora da bude jeftiniji za najmanje 10 odsto, ali je istovremeno najavila i povećanje cena struje, uz napomenu da će se to dogoditi tek pošto budu izrađene socijane karte.

“ Najavila sam da struja i gas neće poskupeti dok se ne urade socijalne karte i dok se ne promeni tarifni sistem, koji treba da bude pravedniji i realniji, u smislu da oni koji troše malo plaćaju nižu cenu.“ – izjavila je ministarka energetike napominjući da su nadležne službe u Ministarstvu pri kraju ovog posla. Ministarka Mihailović je rekla da su socijalne karte u energetici gotove, da je uredba pripremljena i u narednih 15 dana ona će se naći pred usvajanjem.

Govoreći o najavljenoj izgradnji hidroelektrana na rekama Ibar i Lim, Mihajlovićeva je istakla da je čačanski kraj naročito pogodan za minihidroelektrane.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *