Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Miran dan na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, u toku prethodna 24 sata na putevima u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja i poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Stanje na putevima

Snežne padavine su danas moguće na području Niša, Vranja i Kraljeva, ali i na putevima koji vode ka Zlatiboru i Kopaoniku, zbog čega saobraćaj na ovim putevima može biti usporeniji, saopštili su jutros iz AMSS. Vidljvost je dobra, magle nema, ali je ponegde prisutna sumaglica koja za sada ne ometa odvijanje saobraćaja, međutim temperature su na područjima gde je ima, uvek za koji stepen niže pa je opasnost od poledice veća zbog čega je potrebno više opreznosti u vožnji uz držanje većeg odstojanja između vozila, bez naglog kočenja i naglih promena pravaca. Iz AMSS vozačima savetuju da za duža putovanja koriste period od 9 do 16 časova. Van većih gradova saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja.
Na području Valjeva, na deonici Divci – Slovac, postoji opasnost od obrušavanja kamena na putu, zbog čega su postavljeni saobraćajni znaci za opasnost od odrona i ograničenje brzine 20 kilometara na sat.

Vodosnabdevanje

U Ulici Časlava Pavlovića i na lokaciji Vukosavljevića kosa u Rakovi kod Doma došlo je do pucanja vodovodnih cevi. U čačanskom Vodovodu kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. Iz JKP „Gornji Milanovac“ su saopštili da su zbog havarije na banjanskom cevovodu bez vode ostali potrošači u delu Ulice kneza Alksandra, od „plavog mosta“ do kraja ulice i potrošači u Rudničkoj ulici. Kvar će biti saniran do 12.00 sati.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje nervno labilnim osobama kao i kardiovaskularnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

Hitna pomoć

Dežurne ekipe lekara u čačanskoj Hitnoj pomoći su u toku jučerašnjeg dana imale povećan broj intervencija na terenu pa su tako za 24 sata evidentirane 52 kućne posete, a u ordinaciji su lekari pregledali 30 pacijenata. Manje posla imali su milanovački lekari koji su u ordinaciji pregledali 18 pacijenata, a devet puta su izlazili na teren.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena je jedna devojčica.

Поделите вести