[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Miran dan na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne poloicije, u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačim savetuje pažljivija vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni transformatora i ugradnji novog razvodnog ormana u trafostanici Hidroprodukt 2, će bez eletrične energije biti potrošači u delu Mrčajevaca, ispod Vašarišta, prema Moravi, koji se napajaju iz pomenute trafostanice. Radovi će se obavljati od 08.00 do 15.00. Istgi radovi izvodiće se i u trafostanici LJUBIĆ-stara, bez eletrične energije biće potrošači na početku ulice Braće Kovačević i u Grebića sokaku, kod zelene pijace, na rampi u Ljubiću, u vremenskom intervalu od 08.00 do 15.00 sati.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Bulevaru Vuka Karadžića, na raskrsnici sa ulicom Milice Pavlović, može doći do kratkotrajnog prekida u snabdevanju vodom na pomenutoj lokaciji. U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguća je pojava glavobolјe u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Stanje na putevima

Zbog predstojećeg vikenda i prvomajskih praznika na gotovo svim putevima u Srbiji se očekuje veći broj vozila i pojačan saobraćaj. Pored autoputeva, koji će biti najopterećeniji, više vozila se očekuje na putevima koji vode ka banjama, jezerima, planinama i izltištima.
Još danas je aktuelna obustava saobraćaja na deonici između Kamenice i Šošanice, a alternativni putni pravac vodi preko Vrnjačke Banje.
Od 9 do 18 časova biće obustavljen saobraćaj na deonici Kokin Brod – Pribojska banja, a alternativni putni pravac je deonica Kokin Brod – Nova Varoš – Bistrica – Priboj, kao i lokalni put preko Kratovske Reke.
I danas će se izvoditi na košenju bankine na deonici autoputa Miloš Veliki od tunela Brđani do petlje Preljina. Za vreme radova koji će trajati do 16 časova biće zauzete zaustavne saobraćajne trake u oba smera. U tunelu Šarani se izvode radovi na pranju leve cevi tunela, pa će do 16 časova za saobraćaj naizmenično biti zauzete desna i leva saobraćajna traka u smeru ka Beogradu.
Na putničkim terminalima zadržavanja nisu duža od 15 minuta, a kamioni i šleperi na Horgošu čekaju pet sati, na na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci tri sata, na graničnom prelazu Sremska Rača dva sata, na Gradini sat vremena.

 

Поделите вести