Mirno na putevima Moravičkog okruga

Mirno na putevima Moravičkog okruga

0
Ilustracija
Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima Moravičkog okruga, pokazuju podaci iz Policijske uprave u Čačku. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama.

Stanje na putevima

Kiša, a povremeno i pljuskovi otežavaće vožnju u većem delu zemlje, zbog opasnosti koju donosi veća količina vode koja se na pojedinim delovima kolovoza sakuplja i popunjava sva oštećenja, neravnine i kolotrage, pa je potrebno da vozači prilagode vožnju uslovima na putu. Opasnost predstavljaju i odroni kao i slivanje bujičnih voda kroz planinske useke i klisure koji za sobom ostavljaju mulj i zemlju na kolovozu što dodatno povećava klizavost puta.

Podsećamo i na izmene u saobrćaju na pojedinim deonicama.
Od 8.00 do 17.00 časova svakog dana zbog radova na uređenju stenskih useka u Ovčar Banji na deonici Pakovraće – Kratovska stena saobraćaj je usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem, ali sa povremenim obustavama od 15 do 20 minuta. Zbog radova na održavanju magistralnih puteva Kneževići – Bela zemlja – Užice saobraćaj se na deonicama pod radovima odvija usporenije uz naizmenično propuštanje vozila.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata ukupno 60 intervencija od kojih je 27 bilo u ordinaciji, a 33 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari obavili 36 pregleda u Hitnoj pomoći, dve kućne posete, dok je jedan pacijent prebačen na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih, a naročito na cerebrovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim oboljenjima. Kod osetljivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja, glavobolje i bolova u kostima i zglobovima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR