Mirno na putevima Moravičkog okruga

Mirno na putevima Moravičkog okruga

0
Policijska uprava

Prema podacaima iz Uprave saobraćajne policije, u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Zbog hladnog vremena, vlažnih kolovoza i nižih tempertura naročito u višim predelima i opasosti od poledice, vozači se upozoravaju na moguće klizave deonice kolovoza zbog kojih se lako gubi kontrola nad vozilom. Opreznija vožnja neophodna je na putevima u zapadnim delovima Srbije, preko Zlatibora, u planinskim predelima Ivanjice i Sjenice, kao i na prilazima Kopaoniku. U jutarnjim i večernjim satima niska oblačnost, magla ili sumaglica dodatno otežavaju vožnju, a više opreznosti je potrebno i zbog mogućih odrona.
Na deonici Rajac – Beršići obustavljen je saobraćaj zbog radova na redovnom održavanju mosta preko reke Ozremice. Alternativni putni pravci su lokalni putevi i deonica državnog puta Beršići – Gornji Banjani. Počinju radovi na magistralnom putu Sjenica – Nova Varoš u mestu Aljinovići zbog kojih će na snazi biti naizmenično propuštanje vozila, koje očekuje vozače i na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde su moguće i povremene obustave u trajanju od 15 do 20 minuta, zatim preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu između Kragujevca i Kraljeva na deonici od Ravnog Gaja ka Kraljevu. Radova ima i na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, između Gornjeg Milanovca i mesta Zagrađe, pa se saobraćaj preusmerava na levu saobraćajnu traku u smeru koji vodi ka Gornjem Milanovcu. Na putu Lis – Arilje došlo je do oštećenja betonskog propusta pa je kolovoz sužen zbog čega se vozila naizmenično propuštaju, dok je za teretna vozila čija masa prelazi 7 tona zabranjen je saobraćaj.
Na putu Ljubovija – Rogačica, na mostu preko reke Trešnjice, saobraćaj se odvija naizmenično jednom saobraćajnom trakom za putnička motorna vozila, dok je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone, alternativna deonica je Valjevo – Debelo brdo – Rogačica. Na radove treba računati i kod Ljiga na Ibarsoj magistrali koji su produženi do 9. maja.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na hitnoj sanaciji dalekovoda Čukara-Spomen dom Kulinovci, danas će od 10.00 do 12.00 sati bez električne energije biti potrošači u delu Kulinovaca, oko Vodovoda, Spomen doma i na Čukari.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 12 pacijenata, dok su na terenu intervenisali 51 put. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 29 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u su Ivanjici 42 pregleda obavljena u Hitnoj pomoći, četiri na terenu, dok je jedan pacijent prebačen na dalje lečenje u čačanku bolnicu.

Bioprognoza

Poboljšanje biometeoroloških prilika doprineće relativnom smanjenju uobičajenih tegoba kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi i depresija su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR