Претрага
[rstr_selector]

Mirno na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema informaciji iz Policijske uprave u Čačku, u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima Moravičkog okruga. Radari će danas biti na teritoriji grada do ponoći.

Stanje na putevima

Pretposlednji vikend u decembru označava početak još jednog perioda sa pojačanim saobraćajem pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, saopštio je jutros AMSS. Tokom dana je moguća kiša, koja se ponegde može i lediti na tlu uglavnom na severu, zapadu i jugozapadu Srbije što predstavlja veliku opasnost za vozače zbog čega je neophodno da smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila i da voze bez naglog kočenja i naglih promena pravaca kako bi sprečili lančane udese. Ledena kiša predstavlja opasnost i za pešake posebno one koji prolaze pored puta ili prelaze pešački prelaz što je još jedan razlog da vozači uspore. Magla jutros smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na području Požege, Kraljeva, Leskovca i Vranja. Porast dnevnih temperatura usloviće otapanje snega zbog čega će vozače pratiti mokri kolovozi u nižim predelima, ali i učestali odroni zbog kojih treba biti oprezan na ulazu i prilikom izlaza iz tunela kao i na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure. Dobra prohodnost puteva, ali uz zimske uslovo vežnje očekuje vozače i na svim prilazima zimskim turističkim centrima.
Povremeno veći broj vozila na autoputevima, ali i na graničnim prelazima i to uglavnom na ulaznim terminalinam u našu zemlju uslovaljavaće duže vreme zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima. Danas, ali i narednih dana se očekuje veći broj vozila na prelazu Horgoš sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom pa se preporučjuju manje frekventni prelazi. Sa Mađarskom to su Kelebiju i Bački Breg koji su takođe otvoreni 24 sata, dok je od 7 do 19h radno vreme prelaza Đala, Horgoš 2, Bački Vinogradi i Bajmok. Sa Hrvatskom treba koristiti Šid, Sot i Ljubu, jer se na njima ubek brže prolazi. 

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 sata pregledali 28 pacijenata u ordinaciji i još 47 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 24 ambulantnih pregleda i 4 kućne posete.

 

Vodosnabdevanje

U Ulici 558 kod „Termodoma” došlo je do pucanja vodovodne cevi zbog čega je zatvorena voda u tom delu Ljubića, a kvar će biti saniran u toku prepodneva. Pored toga, zbog radova na kanalizacionoj mreži u Ulici Dr Dragiše Mišovića, kod bivše kafane Proleter, biće preusmeren saobraćaj na okolne ulice, zbog čega se vozačima savetuje da u tom delu ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju dok traju radovi u ulici. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno, kažu iz čačanskog „Vodovoda”. U Gornjem Milanovcu je danas uredno vodosnabdevanje.

Поделите вести