[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Mirno na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja, uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Vodosnabdevanje

Isporuka vode sa sistema Rzav je danas ista kao i juče, saopštili su iz čačanskog „Vodovoda“, a priliv vode u akumulaciju Parmenac je umanjen. Iz tog razloga podsistemi Rošci, Vidova, Prijevor, Trbušani, Miokovci, Ljubić, Šebeci, Rakova, Prislonica, Gornja Trepča, Preljina, Mojsinje, Donja Trepča, Trnava, Kulinovci, Jezdina i deo Lozice dobijaće raspoložive količine vode u skladu sa trenutnom situacijom vodosnabdevanja. Količina isporučene vode vršiće se u okviru pomenutih podsistema zavisno od situacije po visinskim zonama. Potrošači se mole da zbog izuzetno umanjene ispruke vode sa rzavskog vodosistema, krajnje racionalno koriste vodu, jer se situacija menja iz časa u čas.

Elektrosnabdevanje

Deo Dragačevskog sela Lis i dalje je bez struje zbog požara u trafostanici koji se juče dogodio u Puhovu, ali u gučkoj Elektrodistribuciji kažu da će u toku pre podneva biti uspostavljeno normalno snabdevanje električnom enerijom. Kada je vodosnabdevanje u pitanju, Guča i okolna sela su juče popodne dobila vodu, jer je privremeno rešen problem uz pomoć agregata čime je omogućen rad pumpi u pumpnoj stanici u Puhovu koje isporučuju vodu za potršače Puhova, Lisa, Tijanja, Turice, Guče, sela Guča, Belice, Velesi, Dragačice, Rogače, Rasovca i Vranjice. Radovi na saniranju trafostanice koja je izgorela počinju danas.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na osetlјive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolјa. Učesnicima u saobraćaju je potrebno povećanje opreznosti.

Hitna pomoć

U čačanskoj hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata evidentirane su 52 intervencije, od kojh 23 na terenu, a 29 u ordinaciji. Milanovački lekari su pregledali 27 pacijenata u stanici hitne pomoći, a sedam puta su izlazili na teren.

Stanje na putevima

Promena vremena koja je za danas najavljena može doneti povremeno i padavine, pa voazči mogu nailaziti na mokre deonice koje zahtevaju oprezniju vožnju Pad tremperature činiće vožnju prijatnijom ali i dalje računajte na povremeno usporeniju vožnju na deonicama na kojima se izvode radovi a na kojima je izmenjen režim saobraćaja, kao i na većim graničnim prelazima na kojima se i dalje beleži veći broj vozila. Na naplatnim stanicama se prolazi bez zadržavanja.
Zbog radova na redovnom održavanju između Preljine i Mrčajevaca, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim vozače očekuje i na deonicama Takovo – Pranjani. Izvode se radovi na ispiranju kišne kanalizacije, na deonici Ljig – Takovo, u smeru Preljina – Beograd. Zatvorena je preticajna traka, a saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.

Prema informacijama Uprave granične policije jutros su na Gostunu čekanja za putnička vozila oko pola sata na izlazu iz zemlje, dok se teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija na izlazu iz Srbije zadržavaju 240 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Поделите вести