Mirno na putevima u Moravičkom okrugu

Mirno na putevima u Moravičkom okrugu

0
Uprava saobraćajne policije

policijaNa putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz čačanske Uprave saobraćajne policije. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa na saobraćajnicama u gradu, a od 16.00 do 18.00 časova na području Ivanjice.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaIz Automotosaveza Srbije danas posebno upozoravaju vozače na jak vetar koji duva u košavskom području, dok će u Podunavlju i Braničevu vetar povremeno biti olujne jačine, a najjači u južnom Banatu. Jači udari vetra mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena. Treba biti oprezan na putevima koji prolaze kroz šumska područja gde opalo granje može stvoriti dodatne probleme. Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima prvog i drugog reda u našoj zemlji, a saobraćaj je jutros otežan u požeškoj kotlini zbog magle, dok je zbog povremene kiše usporen u istočnoj Srbiji. Odroni su učestali na putevima u planinskim predelima, pa treba biti oprezan na ulazu i izlazu iz tunela, kao i na putevima  koji vode kroz stenske useke i klisure. Aktuelni radovi utiču da se saobraćaj na pojedinim deonicama odvija izmenjeno uz pomoć postavljene saobraćajne signalizacije.
Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU ulicama 69 i Jugoslava Popovića u Atenici došlo je do  pucanja vodovodnih cevi, a prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ kvarovi će biti sanirani u toku dana. Za vreme izvođenja radova moguće je kratkotrajno isključenje vode. Nakon popravke pukle cevi može doći do zamućenja vode, pa u tom slučaju treba otvoriti sva točeća mesta do pojave bistre vode.
U ostalim delovima grada snadbevanje vodom je redovno.
U Lučanima se je uredna isporuka vode. U Gornjem Milanovcu će  od 9.00 do 12.00 sati zbog radova na saniranju kvara bez vode biti Neškovića naselje.

Hitna pomoć

hitna-pomocU čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 29 pacijenata, a uz to su 33 puta intervenisali na terenu. U Gornjem Milanovcu  evidentirano je 16 pregleda u ordinaciji, a kućnih poseta je bilo osam. Ivanjička Hitna pomoć je imala najviše posla, pa su tako lekari u ordinaciji pregledali 72 pacijenta za 24 sata, a obavili su i četiri kućne posete.

Biometeorološke prilike

bioprognozaBiometeorološke prilike će nepovoljno uticati na srčane i nervno labilne bolesnike. Na istoku Srbije tegobe mogu osećati osobe sa disajnim problemima. Bolovi u mišićima i nervoza su moguće meteoropatske reakcije.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom prodilištu u protekla 24 časa rođeno je sedam beba, pet dečaka i dve devojčice. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe, devojčica i dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR