[rstr_selector]
Foto: Kulturni centar Lučani u Guči

 „Mitrovdan u Viči” okupio najbolje trubače Srbije

Uz dobru čašicu vruće rakije, ukusan pasulj i najbolje trubače koje Dragačevski sabor ima, juče je u Viči održana Sedma smotra narodnog stvaralaštva u organizaciji Kulturnog centra opštine Lučani u Guči.

U okviru manifestacije „Mitrovdan u Viči“, posetioci su imali priliku da posete prodajnu izložbu starih zanata i domaće radinosti. Četiri ekipe su se takmičile u spremanju pasulja, dok su se tri ekipe oprobale u kuvanju rakije.

– A da je Dragačevo poznato po trubi,  još jednom smo prikazali baš u Viči, gde su se juče čule pobedničke trube ovogodišnjeg Sabora. Mini koncerte su imali Elvis Bajramović iz Bojnika, najbolji trubač 61. Sabora, a pored njega nastup je priredio  i novi majstor trube, 54. u saborskoj istoriji, Bojan Krstić iz Vladičinog Hana, čiji je orkestar ove godine na Saboru proglašen za najbolji. Sjajan nastup imao je i Marko Trnavac iz Mršelja, čiji se orkestar ove godine okitio nagradom za najizvornije muziciranje. Naš zlatni momak iz Dragačeva, iz Guče, Dragan Pavlović sa svojim orkestrom „Dragačevske trube“  pokazao je svojom izvedbom zašto je izabran za najpopularnijeg trubača na 61. Saboru. Prijatelji i saradnici iz KUD „Abrašević“ postarali su se za dobru igru, a oni već godinama unazad, zajedno sa nama, neguju tradiciju i folklor kako ovog kraja, tako i cele Srbije”, poručili su organizatori manifestacije.

(Foto: Kulturni centar opštine Lučani u Guči)

 
 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести