Moguć generalni štrajk prosvetara 31. marta

Moguć generalni štrajk prosvetara 31. marta

Prema rečima Vladimira Adžića, predsednika Sindikata obrazovanja Čačak i člana Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, prosvetari su na protestu u petak Vladi uputili svoje ranije izrečene zahteve i zatražili sastanak sa premijerom

0

Posle protesta ispred Vlade Srbije na kojem je učestvovalo 2.500 članova Unije sindikata prosvetnih radnika iz više od 30 gradova Srbije, odlučeno je da se do 30. marta sačeka na ispunjenje zahteva a da se, ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, 31. marta stupi u generalni štrajk. Prema rečima Vladimira Adžića, predsednika Sindikata obrazovanja Čačak i člana Predsedništva Unije, prosvetari su na protestu u petak Vladi uputili svoje ranije izrečene zahteve i zatražili sastanak sa premijerom.

Nepromenjeni zahtevi

– Naši zahtevi se nisu promenili i podrazumevaju ono što je napisano u sporazumu potpisanom 2015. godine. Dakle, mi i dalje tražimo isplatu svetosavskih nagrada za poslednje tri godine, isplatu po 15.000 dinara iz ušteda koje su učinjene u prosveti poslednjih nekoliko godina i povećanje plata od aprila ove godine. Ispunjenje zahteva čekaćemo do 30. marta, a ako razgovori ne budu urodili plodom, 31. marta doći će do potpune obustave rada u svim školama koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, rekao je Adžić.

POSTAVI ODGOVOR