Moguć odlazak pet lekara iz čačanske bolnice

Moguć odlazak pet lekara iz čačanske bolnice

Prema nezvaničnim informacijama, bolnicu će uskoro napustiti dva doktora interne medicine, dva lekara sa Grudnog odeljenja, dok će načelnik Grudnog za nekoliko meseci u penziju

0

Opšta bolnica u Čačku uskoro bi mogla da ostane bez pet lekara. Prema rečima predsednika Grupe građana „Za napredniji Čačak“, doktora Aleksandra Radojevića, na osnovu još nepotvrđenih informacija bolnicu bi uskoro, iz raznih razloga, trebalo da napuste dva doktora interne medicine, dva lekara sa Grudnog odeljenja, dok će načelnik Grudnog odeljenja za nekoliko meseci u penziju.
– Ja sam već u par navrata ukazivao na nedovoljan broj lekara i sestara, a situacija se sada dodatno pogoršava. Ono što nezvanično saznajem u krugu bolnice jeste da stanje nije sjajno i mislim da bi bio red da se neko iz menadžmenta bolnice zvanično oglasi na tu temu. Mi zaposleni imamo neke podatke o tome, ali za nas je manje ili više važno da se rukovodstvo obrati. Međutim, mislim da je to od izuzetnog značaja za korisnike usluga, da oni moraju da znaju šta u Opštoj bolnici u Čačku mogu da očekuju i da zbog njih menadžment mora da izađe sa nekim vestima.

I suspenzije smanjuju broj radnika

Radojević kaže i da je nekoliko lekara sa Neurologije i Urgentnog pod suspenzijom, što dodatno otežava rad nedovoljnog broja medicinskog osoblja.
– Neko mora građanima da saopšti šta od bolnice mogu da očekuju u nekom doglednom periodu od godinu, dve ili tri i koje to usluge njima lekari i sestre čačanske bolnice mogu da pruže. I dalje smatram da je naše osoblje preopterećeno, zaključuje doktor Radojević.

POSTAVI ODGOVOR