Moguća poledica u večernjim satima

Moguća poledica u večernjim satima

0
Stanje na putevima

Meteorolozi za danas najavljuju dan bez padavina što pogoduje vozačima. Ipak, u jutarnjim i kasnijim večernjim satima treba pripaziti na mraz i moguću poledicu zbog niskih temperatura, ali i na maglu i sumaglicu koje smanjuju vidljivost na putevima preko planinskih prevoja, pored rečnih tokova, po kotlinama i dolinama. Zato prilagodite brzinu uslovima na putu, a ukoliko naiđete na smanjenu vidljivost koristite svetla za maglu i budite uvek na bezbednom odstojanju od vozila ispred vašeg. Poslednjih dana usled čestih promena vremena učestali su i sitni odroni na putevima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na putu Đerdapske magistrale, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije. Svi putevi prvog i drugog reda su prohodni, vanrednih prekida u saobraćaju nema. Snega na kolovozu do 5 centimetara u raskvašenom stanju ima na putevima područja Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Raške, Kopaonika. Zbog radova na mostu preko reke Trešnjice na putu Ljubovija – Rogačica saobraćaj je obustavljen za teretna vozila čija masa prelazi 3 tone i preusmeren na obilazni put Valjevo – Debelo Brdo – Rogačica. Na autoputu Ljig – Preljina zbog radova saobraćaj je, u dužini od 200 metara, preusmeren na suprotnu levu traku kojom se odvija brzinom od 10 km na čas što može uticati na usporeno odvijanje saobraćaja. Na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja, a ista situacija očekuje vozače putničkih vozila na našim graničnim prelazima, dok su zadržavanja za teretna vozila i dalje višesatna ka Hrvatstkoj i Mađarskoj.

Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu stanovnici Ulice cara Dušana neće imati vodu do 12 sati, a zbog problema na vodovodnoj mreži i crpnoj stanici “Mali Raj“ do 13 časova bez vode će biti Kačerska ulica. Snabdevanje vodom za piće biće organizovano cisternom. U Čačku ima manjih kvarova na vodovodnoj mreži, ali zatvaranja vode neće biti.

Vremenska prognoza

Jutro će biti hladno sa slabim mrazem, mestimično maglom ili niskom oblačnošću, koja će se u većini krajeva zadržati duže tokom dana. Kasnije posle podne i uveče očekuje se smanjenje oblačnosti. Vetar će biti slab do umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do -1 , najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje da se pridržavaju svoje terapije i saveta lekara. U predelima sa maglom oprez se savetuje asmatičarima. Mogući su glavobolja i neraspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje, naročito u jutarnjim satima.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 25 pacijenata, a na terenu su intervenisali 42 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 intervencija od kojih šest na terenu, a 20 u ordinaciji.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije na putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 6 do 17 časova na glavnim saobraćajnicama u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR