[rstr_selector]

Moguće gužve na putevima ka turističkim centrima

Vodosnabdevanje

U Ulici čačanski bataljon kod Vojnog odseka je došlo do pucanja vodovodne cevi zbog čega je u tom delu grada zatvorena voda. Kvar će biti saniran u toku dana, a kvarova ima i u Gornjem Milanovcu gde su zbog pucanja vodovodnih cevi bez vode korisnici u delu Rajićeve ulice od Kneza Aleksandra do Železničke, zatim u Ulici vojvode Mišića, u delu Sinđelićeve od Vojvode Mišića do Rajićeve i u ulicama Ilije Birčanina i Baba Višnjinoj. Kvarovi će biti otklonjeni do 11 sati.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba i sve su dečaci, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana je rođena jedna devojčica.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija imaće nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Savetuje se oprez, pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i razdražlјivost. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Kraj radne nedelje doneće veći broj vozila na putevima širom zemlje najviše ka turističkim centrima, a samim tim i moguće gužve i zastoje u saobraćaju, saopštio je jutros AMSS. Ovih dana učestali su odroni na brojnim deonicama, ima ih na putnim pravcima Uzići – Užice – Čajetina – Nova Varoš – Prijepolje, Okletac – Rogačica – Kostojevići – Užice, Kneževići – Kremna, oprezena vožnja neophodna je i na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine i Zapadne i Južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima. Vozače očekuju suvi kolovozi uz upozorenje na moguću pojavu magle ili sumaglice. Veća opreznost u vožnji neophodna je nailaskom na deonice gde je zbog radova saobraćaj usporen. Od 10. decembra u tunelu Šarani izvodiće se urgentni drenažni radovi na potpornom zidu zbog kojih će za saobraćaj do 12. decembra biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru ka Preljini. Završeni su radovi na asfaltiranju dela kolovoza na deonici u Beloj Zemlji i saobraćaj je normalizovan.

Hitna pomoć  

Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku pregledali su 28 pacijenata u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 46 puta. U Ivanjici su lekari imali 62 hitne intervencije od kojih šest na terenu, a 56 pregleda je evidentirano u ordinaciji. Manje posla imali su milanovački lekari koji su obavili 20 pregleda u Hitnoj pomoći i četiri na terenu.

Поделите вести