Претрага
[rstr_selector]

Moguće restrikcije vode

Na području Čačka situacija sa vodosnabdevanjem je još uvek uredna, međutim, ukoliko se nastavi sušni period sa visokim temperaturama, izvesne su restrikcije vode.

Iz Vodovoda kažu da je još uvek na snazi gradska odluka o takozvanoj „blok tarifi“ po kojoj potrošači koji potroše više od utvrđenog limita od 30 kubika mesečno, prekoračenu količinu vode plaćaju trostruko više.

Božidar Gavrilović, tehnički direktor čačanskog Vodovoda, od kraja ove nedelje, najavljuje mogućnost restriktivnog režima isporuke vode.

– U ovom trenutku, postoje najave sa Rzava da će oni uvesti restrikcije u cilju zabrane korišćenja vode u nenamenske svrhe. Ta odluka još uvek nije došla do nas. U ovom trenutku i dalje dolazi do pada živog toka vode u Rzavu i realno je da do kraja nedelje tu odluku i dobijemo. Danas je i sednica Upravnog odbora JP „Rzav“ pa nije isključeno da ona i danas bude doneta.

Nažalost, najviše nas onespokojavaju najave meteorologa da će do daljnjeg biti toplo bez najave kiše, sve do polovine avgusta. Mi smo juče sa Rzava dobili više od 300 sekundnih litara, a naša proizvodnja je oko 119 litara vode – izjavio je Božidar Gavrilović.

On je dodao da je na snazi primena blok tarife po kojoj potrošači koji troše više od 30 kubika mesečno po domaćinstvu, prekoračenu količinu vode plaćaju trostruko više. Gavrilović smatra da četvoročlana porodica u normalnim okolnostima vodosnabdevanja ne može da potroši limitirane količine vode, već da je ova mera uvedena radi kontrole potrošača koji vodu troše nenamenski.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести