[rstr_selector]

Mokri kolovozi i jak vetar otežavaju vožnju

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju pravi jesenji uslovi vožnje – mokri kolovozi i smanjena vidljivost pored reka i u kotlinama, a u košavskom području vožnju će otežavati povremeno jaki udari vetra.
Na gradskim saobraćajnicama se očekuje veći broj vozila što je uobičajeno za kišne dane kada su zastoji češći i vožnja usporenija.
Danas do 16.00 časova se izvode radovi na redovnom održavanju tunela „Šarani“, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka u smeru ka Čačku.
Počeli su radovi na sanaciji regionalnog puta Čačak – Guča, zbog kojih se od Spomen Parka u smeru ka Guči, saobraćaj od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Isti režim je i na deonicama Takovo-Pranjani i Kokin Brod – Pribojska Banja, gde se izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza.
Saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put
zbog izgradnje tunela koji pripada deonici autoputa Preljina – Požega, a preusmeravanja saobraćaja na snazi je i na deonici Gojna Gora – Ljubić, zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice koja se ukršta sa trasom auto-puta.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima zadržavanja su oko 15 minuta, dok su na teretnim terminalima u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja promenljiva i kreću se od 60 do 180 minuta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 14 pacijenata, a na terenu su intervenisali 29 puta. U isto vreme, lekari u hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu pregledali su 22 pacijenata, a obavili su i četiri kućne posete.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim, respiratornim i nervno labilnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Поделите вести