[rstr_selector]

Mokri kolovozi otežavaju saobraćaj

Stanje na putevima

Povremena kiša će danas uslovljavati otežano odvijanje saobraćaja, a pored mokrih kolovoza iz AMSS vozače upozoravaju na česte odrone kojih najviše ima u Grdeličkoj klisuri, pored Ibra, a mogući su i kroz Ovčarsko-kablarsku i Drinsku klisuru, kao i na Đerdapskoj magistrali i svim putevima koji vode pored nestabilnih kamenih kosina i useka. Saobraćaj dodatno otežava magla koja trenutno smanjuje vidljivost na području istočne i centralne Srbije. S obzirom na to da su najavljene slabe snežne padavine u planinskim predelima, vozači moraju imati zimsku opremu. Zbog iskliznuća teretnih vagona iz šina na snazi je obustava saobraćaja na deonici Svilajnac – Despotovac u mestu Grabovac, a alternativni putni pravac je Svilajnac – Sedlare – Lukovac. Na deonici Divljaka – Ivanjica saobraćaj je i dalje otežan zbog nafte koja se izlila na kolovoz u dužini od 3,5 kilometra. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a ograničenje u brzini je 30 km/h. Do 1. decembra izvode se radovi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja do 30 minuta.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je u gornjem delu Jezdine došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodneva. Pored toga, zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Stanislave Terzić moguće je kratkotrajno zatvaranje vode, dok je u ostalim delovima grada snabdevanje vodom redovno.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova od 8.00 do 12.00 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Sremskog fronta, a od 9.00 do 12.00 u delu naselja Velereč pored magistrale i u Ulici Stanimira Ralovića sa okolnim naseljem.

Bioprognoza

Zadržava se period sa nepovolјnom biometeorološkom situacijom. Oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, promenlјivo raspoloženje i problemi sa snom. Preporučuje se maksimalna opreznost u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, u toku prethodna 24 sata u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih putnika. Radarse kontrole biće na deonici Preljina – Ugrinovci od 9.00 do 13.00, od 08.00 do 16.00 na području Gornjeg Milanovca, dok će se na svim važnijim saobraćajnicama u Čačku kontrola brzine kretanja vozila obavljati do 03.00 sata iza ponoći.

Grejanje

U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da nema problema sa isporukom toplotne energije, kako iz gradskih toplana, tako i iz kotlarnica. Dežurni telefon za prijavu eventualnih kvarova je 320-666.
U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše uredno za sve korisnike koji se snabdevaju toplotnom energijom iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici.

Hitna pomoć

Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 sata pregledali 32 pacijenta u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 55 puta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su imale ukupno 29 intervencija od kojih 25 u ordinaciji a četiri na terenu, dok je ivanjička Hitna pomoć tri puta intervenisala na terenu, a u ordinaciji je pregledano 60 pacijenata.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena su tri dečaka.

Поделите вести