[rstr_selector]

Mokri kolovozi u Srbiji

Kiša koja je padala tokom noći u većem delu Srbije uslovila je mokre kolovoze, a meteorolozi i za danas najavljuju oblačno i kišovito vreme. Niska oblačnost preko planinskih prevoja smanjuje vidljivost, a sa sumaglicom treba računati na putevima Kikinde, Smederevske Palanke i Vranja.

Ovakvi vremenski uslovi često mogu biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda pa se vozačima savetuje sporija i opreznija vožnja uz držanje većeg odstojanja između vozila. Razlog za većom pažnjom u vožnji su i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

U toku je sanacija klizišta na deonici puta Prijepolje–Brodarevo u mestu Strugovi, radovi se izvode u vremenu od 7 do 17h pa se saobraćaj obavlja usporeno uz naizmenično propuštanje vozila, jednom kolovoznom trakom. Zbog radova na izgradnji autoputa Beograd – južni Jadran na potezu između Ljiga i Preljine, na deonici Donji Banjani – Boljevci u naselju Dići došlo je do izmene u režimu saobraćaja, a radovi će biti aktuelni do kraja septembra. Na putu Kneževići – Kremna na vijaduktu Šljivovica zbog oštećenja kolovoza saobraćaj se odvija jednom kolovznom trakom uz odgovarajuću privremenu semaforsku signalizaciju. Završetak radova predviđen je do 15. novembra, a brzina kretanja ograničena je na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Поделите вести