[rstr_selector]

Moraviči kraj bogatiji za 6 beba

Porodilište
porodiliste-bebe-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka, a u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.
Elektrosnabdevanje

eps malaPrema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije od 8.00 do 16.00 časova bez struje će biti deo Donje Gorevnice.
U Gornjem Milanovcu su planirana isključenja zbog radova na niskonaponskoj mreži, i to od 8.00 do 14.30 časova u delu od Ozrema prema Gornjim Branetićima i Rajcu, od 09.00 do 15.00 časova u Lipovcu na izvodu prema bivšoj Mlekari, a od 09.00 do 16.00 časova u Gornjim Branetićima – Žižovići i Marići i u Majdanu na izvodu prema Školi, dok će od 9.00 do 14.00 časova bez napona biti zaseok Pucijaši u Pranjanima.
Na području Dragačeva, zbog radova na priključenju nove trafostanice, od 10.00 do 14.00 časova bez stuje će biti Belica i Rti.
Iz pogona ivanjičke Elektrodistribucije najavljuju radove u trafostanici od 09.00 do 15.00 časova kada će  bez električne energije ostati naselje Arapovića polje. Pored toga registrovan je i kvar u zaseoku Vujaši u Beloj Crkvi, koji će biti saniran u toku pre podneva.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži od 08.00 do 12.00 sati bez vode biti Ulica Mladena Žujovića. U Ivanjici je zbog pucanja vodovodne cevi u parku, isporuka vode obustavljena u delu od Doma invalida do crkve. Kvar će biti saniran do 11 sati. Na vodovodnoj mreži u Čačku ima sitnijih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju  obaviće se bez zatvaranja vode. U Guči i Lučanima se beleži uredno vodosnabdevanje.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku je intervenisala u toku prethodna 24 sata 80 puta, od toga su 42 intevencije bile na terenu, a 38 u ordinaciji. Ivanjički lekari su obavili 55 ambulantnih pregleda i 6 kućnih poseta, a najmanje posla imale su njihove kolege u Gornjem Milanovcu koje su u ordinaciji pregledali 17 pacijenata, a na teren su izlazili 7 puta.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Danas se očekuje relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa kardiovaskularnim tegobama. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

policija-servisPrema podacima čačanske saobraćajne policije u toku jučerašnnjeg dana u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas su planirane na području Gornjeg Milanovca gde će se kontrola brzine kretanja vozila obavljati od 08.00 do 16.00 časova.

Поделите вести