Moravički kraj bogatiji za sedam beba

Moravički kraj bogatiji za sedam beba

0
Porodilište

Na porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 časa rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice. U Gornjem Milanovcu na svet su došla dva mališana. Kako saznajemo od zaposlenih rođeni su jedan dečak i jedna devojčica.

Hitna pomoć

Čačanska Hitna pomoć je u toku prethodna 24 sata intervenisala 35 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 19 pacijenata. U Gornjem Milanovcu dežurni lekari su imali manje posla s obzirom na to da su obavili 12 kućnih poseta i 22 ambulantna pregleda.

Bioprognoza

Današnja očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno povoljno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje psihotičnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su pospanost i promenljivo raspoloženje.

Elektrosnabdevanje

Danas će, zbog raskresa trase dalekovoda, od 9 do 14 časova bez električne energije biti potrošači u Sjeničićima, Goračićima i Dublju. Ostali potrošači u Čačku, Gornjem Milanovcu i Dragačevu biće uredno snabdeveni električnom energijom.

Vodosnabdevanje

U Čačaku je vodosnabdevanje uredno, a uspled planiranih radova postoji mogućnost kratkotrajnog isključenja u prepodnevnim satima za potrošače u Ulici 659 na broju 12 kao i za stanovnike dela Balkanske ulice oko broja 20, zbog zamene ventila.
U Gornjem MIlanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži, ovog jutra su bez vode korisnici u Rajićevoj ulici. Sanacija kvara je u toku a stabilizacija u vodosnabdevanju se očekuje oko 09 sati i 30 minuta.
Došlo je do pucanja vodovodne cevi u Kačerskoj ulici, na Rudniku. Kvar će biti otklonjen u toku prepodneva, a normalizacija u vodosnabdevanju se planira do 14 časova.

Grejanje

Čačanski stanovi su ovog jutra topli. Korisnici sistema daljinskog grejanja u stambenim zgradama u Železničkoj ulici br. 33, 35 i 37 u Gornjem Milanovcu imaće prekid u snabdevanju toplotnom energijom u periodu od 09 do 12 sati zbog radova na primarnom toplovodu, u podstanici zgrade.
Po zahtevu stanara zgrade u Lominoj ulici broj 18, grejanje će biti isključeno u periodu od 19 do 20:30 časova, zbog potrebe otklanjanja kvara na grejnim instalacijama u jednom od stanova.
Ostali objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica u Lominoj i Železničkoj ulici su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Policijska uprava

U protekla 24 sata na putevima moravičkog okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba lakše povređena. Nezgoda se dogodila u Čačku.
Radarska kontrola za danas nije planirana.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR