Претрага
[rstr_selector]

Moravički okrug bez saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Raspored radarskih kontrola u našem okrugu danas je sledeći: 7.00-14.00 Čačak, 7.00-10.00 Preljina i 10.00-14.00 Majdan.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema informacijama iz Elektrodistribucije Čačak i njenih ispostava u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči stanovnici Moravičkog okruga danas su uredno snabdeveni električnom energijom. Manji kvarovi na elektromreži se brzo otklanjaju, a većih nema kao i planiranih isključenja struje. Međutim, za sutra je najavljen veliki broj radova i to na području Čačka. Zbog radova u trafostanici bez električne energije biće potrošači u naselju oko kafane „Gurman“, kao i u Beljini, Parmencu, Riđagama i Pakovraću sutra, 23.oktobra od 09.30 do 10.00. Iz istog razloga struju od 11.00 do 11.30 neće imati naselje oko Slobode, Lisičijim rupama i u Jezdinskom polju. Takođe zbog radova u trafostanici bez električne energije biće i potrošači u ulicama Vladike Nikolaja Velimirovića i Čačanski bataljon sa okolnim ulicama sutra od 11.30 do 12.00, dok od 12.00 do 12.30 struju sutra neće imati stanovnici Jezdine i Pridvorice.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrI vodosnabdevanje u Moravičkom okrugu ove subote je uredno. U Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima i Guči nema kvarova na vodovodnoj mreži, a nema ni planiranih radova zbog kojih bi voda bila isključivana.

Grejanje

grejanje-servis-obrRadovi na rekonstrukciji podstanice u Bulevaru Vuka Karadžića u Čačku juče su završeni i sada i ovaj deo grada ima grejanje. Danas nema kvarova na sistemima daljinskog grejanja u Čačku, Gornjem Milanovcu i Guči i isporuka toplotne energije je uredna.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU službi Hitne medicinske pomoći u Čačku u toku prethodna 24 časa evidentirano je 37 ambulantih pregleda i 34 kućne posete. Lekari Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu pregledali su 35 pacijenata u ordinaciji i 12 na terenu, dok su ivanjički lekari imali 65 intervencija od kojih su 3 bile na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Zadržava se period sa nepovolјnom biometeorološkom situacijom. Opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Glavobolјa i neraspoloženje su mogući kod meteoropata. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrPrvi dan vikenda donosi nam pet lepih vesti iz dva porodilišta. U toku proteklog dana i noći u porodilištima u Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno je pet beba, odnosno za toliko se povećao broj stanovnika Moravičkog okruga od juče ujutro do jutros. U čačanskom podrodilištu rođeni su jedan dečaka i dve devojčice, a u  gornjomilanovačkom su na svet došli jedna devojčica i jedan dečak.

Поделите вести