Moravički okrug bogatiji za 12 beba

Moravički okrug bogatiji za 12 beba

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri dečaka i jedna devojčica. U Gornjem Milanovcu je juče rođena jedna devojčica, dok je 23. juna na svet došlo šest beba, i to četiri dečaka i dve devojčice.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći su tokom prethodna 24 sata pregledali 67 pacijenata, od tog broja 38 je pregledano u ambulanti, a 29 na terenu. Milanovačka Hitna pomoć pregledala je 33 pacijenta u ordinaciji i šest na terenu, dok su lekari ivanjičke Hitne pomoći intervenisali 30 puta u ambulanti, obavili pet kućnih poseta i dva pacijenta prevezli u čačansku Opštu bolnicu.

Bioprognoza

Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće većini hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje bolesnicima sa srčanim tegobama. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja, koje je u domenu vrlo visokih vrednosti.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda”, u Ulici Braće Stanića kod broja 55 došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku pre podneva, a moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u ulici dok traju radovi na popravci. Pored toga, izvode se radovi u Ulici 10 i Ulici Radovana Bogetića. U Gornjem Milanovcu je registrovan kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Rada Končara, a korisnici će bez vode biti od 09.00 do 12.00 sati.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenijeg intenziteta što je karakteristično za sredinu radne nedelje koja donosi i dobre uslove za vožnju, suve kolovoze i dobru vidljivost. Na autoputevima kao i na glavnim magistralnim pravcima trenutno nema zastoja i prekida u saobraćaju, a bez zadržavanja se prolazi i na naplatnim rampama. Opreznija vožnja neophodna je na deonici Brzeće – Kopaonik gde se izvode radovi na postavljanju žičanog pletiva. Planirani rok trajanja radova je 15 dana, a izvode se pod saobraćajem i obeleženi su adekvatnom signalizacijom i opremom.
Na putu od Pakovraća ka Užicu i dalje ka Zlatiboru izvode se radovi na više deonica gde se vozila naizmenično propuštaju vozila uz pomoć semafora, pa su mogući zastoji od 15 do 20 minuta.
Na deonici Kaona – Kosjerić, saobraćaj je obustavljen zbog radova na mostu preko reke Kladorube. Alternativni putni pravac je deonica Kaona – Divčibare – Ježevica – Čestobrodica – Kosjerić. Planirano je da ovi radovi traju do 15. septembra.
Opreznija vožnja potrebna je i na deonici Aljinovići – Sjenica gde se izvode radovi na pojačanom održavanju puta. Radovi se izvode pod saobraćajem uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR