Претрага
[rstr_selector]

Moravički okrug bogatiji za četiri bebe

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dečak i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu juče je na svet došao jedan dečak.

Elektrosnabdevanje

eps malaSnabdevanje strujom u Čačku i okolini je uredno, bez planiranih isključenja.
U Ivanjici je registrovan kvar na dalekovodu Usled koga su bez struje ostali potrošači u Bratljevu i Kovilju. Kvar će biti saniran u toku dana. Zbog planiranih radova koji će se izvoditi od 10.00 do 13.00 časova bez električne energije će ostati i desna strana naselja Male Erčeg, a od 09.00 do 12.00 sati deo naselja Lug ispod puta.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 14.00 časova bez napona će biti deo Družetića prema Bogdanici, Kamenici i Gojnoj Gori.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu jutros su registrovani manji kvarovi.  U Čačku je došlo do kvara na uglu ulica „55“ i Đakona Avakuma. Kvar će biti saniran u toku dana, a za vreme izvođenja radova moguće je kratkotrajno isključenje vode u tom delu grada.
U Gornjem Milanovcu će od 8.00 do 14.00 časova bez vode biti stambena zgrada u Ulici Kneza Aleksandra i to brojevi 118 i 120, a bez vode će biti i ulice Nušićeva i Miloša Đurića.
U Ivanjici i na području Dragačeva vodosnabdevanje je uredno.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHitna pomoć u Čačku intervenisala je 77 puta u toku prethodna 24 sata. U ordinaciji su lekari pregledali 34 pacijenta, a 43 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je intervenisala 13 puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 25 pregleda, dok su ivanjički lekari imali 80 hitnih intervencija, od kojih šest na terenu, a dva pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Biometeorološka situacija će uticati relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje kod meteoropata. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

policijaTri saobraćajne nezgode evidentirane su tokom jučerašnjeg dana na području Čačka, kažu u Upravi saobraćajne policije. Pet lica je zadobilo lakše telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima niko od putnika nije povređen. Radarske kontrole za danas su planirane na putevima u Ivanjici gde će biti od 9.00 do 16.00 časova.

Поделите вести