Moravički okrug bogatiji za osam beba

Moravički okrug bogatiji za osam beba

0
Porodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu su u toku jučerašnjeg dana obavili šest porođaja i tom prilikom je rođeno sedam beba, četiri devojčice i tri dečaka, s obzirom na to da je jedna mama na svet donela blizance – dečaka i devojčicu. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanocu rođena je jedna devojčica.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 29 pacijenata, a lekarske ekipe su na teren izlazile 39 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 pregleda u stanici Hitne pomoći i osam kućnih poseta, a u Ivanjici 70 ambulantnih pregleda i tri kućne posete.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i nervno labilnim bolesnicima. Kod osetljivih osoba su mogući reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Stanje na putevima

Na autoputevima, kao i na glavnim državnim putevima vozače očekuje dobra prohodnost, povoljne vremenske prilike i dobra vidljivost. Zbog najavljenih visokih dnevnih temperatura, vozačima se savetuje da za duža putovanja koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, a ukoliko putuju u najtoplijem delu dana da voze oprezno i prave češće pauze.
Građevinska sezona je u toku što zahteva oprezniju vožnju na brojnim deonicama gde je zbog radova izmenjen saobraćaj.
Radovi na deonici Preljina – Mrčajevci zbog kojih se saobraćaj u Preljini od 8.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila su produženi do 19. juna, a do 20. juna su produženi radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Mladenovac – Topola. Radovi će se izvoditi svakog dana u vremenu od 7.00 do 15.00 časova, a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.
Na deonici Ivanjica – Ušće, na lokacijama Veljovića škola i Duboki potok, u toku je sanacija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Predviđeni rok završetka radova je 22. jul. Opreznija vožnja potrebna je i na deonici Aljinovići – Sjenica gde se izvode radovi na pojačanom održavanju puta. Radovi se izvode pod saobraćajem uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.
Bujične vode su oštetile kolovoz u mestu Guberevac na putu Ravni Gaj – Vitanovac pa je saobaćaj usporen.
U toku je zamena asfalta na putu Markovac-Aranđelovac u mestu Orašac. Radovi će se izvoditi do 15. jula do kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a postoji obilazni put koji vodi od Aranđelovca preko Krćevca do Mladenovca.

Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu bez vode će od 9.00 do 12.00 sati bez vode biti naselje Ražanik. U Čačku ovoga jutra nema kvarova.

Policijska uprava

U Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole će danas biti na gradskim ulicama od 14.00 do 22.00 časa.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR