[rstr_selector]

Moravički okrug bogatiji za osam beba

beba-servis-porodilste-obrPorodilište

U porodilištu Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, šest devojčica i jedan dečak. U Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođena je jedna devojčica.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Na glavnim i frekventnim putevima vozače danas očekuje umeren intezitet saobraćaja. Javno preduzeće „Putevi Srbije” apeluje na vozače da prilagode brzinu i da svojom vožnjom ne ugrožavaju bezbednost radnika na mestima gde su radovi u toku. Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila, kao i na deonici Gornji Milanovac – Preljina gde će radovi danas trajati do 19 časova.

Prema informacijama iz Uprave granične policije, na graničnom prelazu Gostun na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 50 minuta, ali se u toku dana očekuje i pojačan saobraćaj na prelazima Horgoš, Batrovci, Gradina i Preševo. Preporuka vozačima je da za putovanje biraju radne dane kada je na graničnim prelazima manja gužva.

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeVodovod

Prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži do 13.00 časova bez vode će biti Ulica Rada Končara, a do 14.00 časova deo Brusnice.

hitna-pomoc-servis-obrHitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 91 put, od tog broja 44 pregleda su obavljena u ordinaciji, a 47 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 35 intervencija od kojih je 25 ambulantnih, a 10 na terenu. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 79 pacijenata u ordinaciji, a obavili su šest kućnih poseta.

bio-prognoza-servis-obrBioprognoza

Danas se očekuju povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i primena adekvatne zaštite od UV zračenja. Povećana pažnja je potrebna svim učesnicima u saobraćaju.

policijaa-servis-obrPolicijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 sata dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Jedna nesreća je evidentirana na teritoriji Čačka i u njoj je jedna osoba izgubila život, a još jedna nezgoda se dogodila u Ivanjici u kojoj je jedna osoba teško povređena. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na svim frekventnijim saobraćajnicama u gradu, od 12.00 do 16.00 u Parmencu, a od 16.00 do 20.00 časova u Majdanu.

Поделите вести