Претрага
[rstr_selector]

Moravički okrug bogatiji za pet beba

Porodilište

Ovaj četvrtak nam donosi pet lepih vesti iz porodilišta. Prema jutrošnjim informacijama, u prethodna 24 sata u čačanskom porodilištu rođene su četiri bebe, od kojih su tri devojčice i jedan dečak, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 75 puta, od tog broja 30 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 45 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 intervencija od kojih je 20 ambulantnih, a osam na terenu.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno povolјna biometeorološka situacija. Oprez se ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama i varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Policijska uprava

Prema informaciji iz Policijske uprave, u prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku u kojoj je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede, kao i jedna u Gornjem Milanovcu u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće na teritoriji grada do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Vozače danas prema prognozi meteorologa očekuje pretežno oblačno vreme, ali bez padavina. U ovim jutarnjim satima magle ima na putevima duž rečnih tokova i po kotlinama, kao i na putevima u planinskim predelima. Zato je potrebno imati povećan oprez za volanom kada je smanjena vidljivost radi svoje, ali i tuđe bezbednosti. Intezitet saobraćaja je umeren, zastoja i prekida nema kako na auto-putevima, tako i na putevima prvog i drugog prioriteta u višim i nižim predelima. Dobra prohodnost očekuje vozače i na putevima koji vode ka zimskim turističkim mestima. Zbog obustave saobraćaja na deonici Lučani – Guča potrebno je koristiti putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih čekanja, a kako se i ovog vikenda koji je pred nama očekuju gužve na granicama, najviše sa Mađarskom i Hrvatskom, iz AMSS-a savetuju korišćenje manje opterećenih graničnih prelaza.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda”, na vodovodnoj mreži ima manjih kvarova, ali neće biti isključenja vode. U Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja cevi u Cerskoj ulici, a prekid u snabdevanju korisnika vodom trajaće do 12.00 sati do kada će se raditi na saniranju kvara.

Поделите вести