[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Moravički okrug: Devet saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se tokom vikenda dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica lakše povređeno. U Ivanjici su se dogodile dve, a u Lučanima jedna i u njima nije bilo povređenih putnika. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima zbog kiše i mokrih kolovoza savetuje opreznija vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Elektrosnabdevanje

Na elektro mrežama u Čačku i Ivanjici nema većih kvarova tako da je snabdevanje sturjom uglavnom uredno. Na području Gornjeg Milanovca, zbog radova u trafostanici „Brezak“ sa koje se napajaju Koštunici, Pranjani, Gojna Gora, Družetici, Bogdanica, Brajići, Kamenica doći do kratkotrajnog isključenja struje u pomenutim selima od 9.30h do 10.30h. U Dragačevu su zbog kvara na dalekovodu jutros bez struje Goračići, Rasovac i Guberevci, a potrošači u Brezovicama i Brestu nemaju po jednu fazu zbog kvara na niskonaponskoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

Snabdevanje potrošača vodom u Čačku je uredno, nema kvarova kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode. U Gornjem Milanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži bez vode su stanovnici ulice Braće Radojević. Ekipe JKP „Gornji Milanovac“ su na terenu i rade na sanaciji kvara u što kraćem roku.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije posebna opreznost se savetuje osobama sa disajnim i srčanim problemima. Razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je pojačana pažnja u saobraćaju.

Stanje na putevima

Magla jutros smanjuje vidljivost preko prevoja na Crnom Vrhu, a može je biti i pored Drine i Morave. Na putevima u planinskim predelima treba voziti opreznije tokom noći i jutra kada su temperature samo par stepeni iznad nule, a prisutna je i opasnost od odrona.
Od 8 do 16 časova, izvode se radovi na ispiranju kišne kanalizacije u razdelnom pojasu, na deonici Takovo – Preljina. Za saobraćaj je zatvorena preticajna traka, dok se saobraćaj odvija voznom trakom. Do 13. oktobra izvode se radovi na redovnom održavanju tunela „Šarani“, zbog kojih se od 8.00 do 16.00 časova naizmenično zatvaraju leva i desna saobraćajna traka u smeru ka Preljini.
Na deonici Pranjani – Trbušani vozila se preusmeravaju na lokalni put zbog radova na izgradnji tunela, a zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na budućoj trasi autoputa saobraćaj se sa regionalnog puta Gojna Gora – Ljubić, preusmerava na lokalnu saobraćajnicu.
Usporena vožnja je moguća na magistralnom putu između Sušice i Zlatibora, zbog rehabilitacije vijadukta. Kod tunela Palisad postavljena je saobraćajna signalizacija. Jedna traka je zatvorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno dvema slobodnim trakama.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja dužih od 15 minuta, a na teretnim se beleže duža čekanja na prelazima ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

Поделите вести