Moravički okrug: Dve saobraćajne nezgode, petoro lakše povređenih

Moravički okrug: Dve saobraćajne nezgode, petoro lakše povređenih

0
Ilustracija
Policijska uprava

Na teritoriji Moravičkog okruga u toku vikenda registrovano su dve saobraćajne nezgode u kojima je, pored pričinjene materijalne štete, lakše povređeno pet osoba.
Brzina kretanja će se danas kontrolisati do dva sata iza ponoći na putnom pravcu od Preljine ka Mrčajevcima, a od dva sata iza ponoći pa do šest sati izjutra radarska kontrola biće na saobraćajnicama u gradu.
Vozačima je potrebna puna pažnja za volanom uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, poruka je i ovog jutra iz Policijske uprave u Čačku.

Vodosnabdevanje

U Čačku je ovog jutra snabdevanje vodom uredno, na postojećim sitnijim kvarovima dežurni će raditi u toku prepodneva, a zatvaranja vodosistema se ne planiraju.
U Gornjem Milanovcu, usled kvara na vodovodnoj mreži, prekid u snabdevanju vodom planiran je od 9 do 11 sati za potrošače u Ulici Petra Kočića, a od 10 do 12 časova vode neće imati potrošači naselja Nešković.
Usled nestanka elektične energije mogući su prekidi u vodosnabdevanju i za korisnike naselja Grobnice, Široko polje i Donji Branetići.

Hitna pomoć

Urgentne ekipe za Hitnu medicinsku pomoć u Čačku u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta na poziv pacijenata, dok su u ambulanti obavili 29 pregleda.
U Gornjem Milanovcu lekari su na teren izlazili pet puta a u ambulanti su obavili 29 pregleda.

Bioprognoza

Biometeorološka sutuacija je za većinu hroničnih bolesnika relativno povoljna. Tegobe su moguće kod astmatičara i srčanih bolesnika pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolja i poremećaj sna su mogući kod osetljivih osoba. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.

Stanje na putevima

Vozače ovog prepodneva očekuju povoljni uslovi za vožnju. Tokom popodneva mogući su kratkotrajni, lokalni pljuskova sa grmljavinom uglavnom u brdsko planinskim predelima, pa se vozačima, zbog mokrih kolovoza, savetuje pažljivija vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.
U ovakvim vremenskim uslovima, prisutna je i opasnost od odrona kojih najviše  ima na putevima u planinskim predelima, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, pored Ibra, između Kraljeva i Raške, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Vremenska prognoza

Narednih dana sunčano i toplo, pljuskovi i grmljavine se očekuju u brdsko planinskim predelima. Maksimalna očekivana temperatura 32 stepena.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR