Претрага
[rstr_selector]

Moravički okrug: U sedam saobraćajnih nezgoda, šestoro lakše povređenih

Uprava saobraćajne policije

policija znacka malaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije proteklog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe lakše povređene, u Gornjem Milanovcu u dve saobraćajne nezgode lakše su povređene su dve osobe. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama, a od 14.00 do 18.00 časova.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU čačanskom Vodovodu kažu da nema većih kvarova na vodovodnoj mreži pa neće biti isključenja vode, a prema informaciji iz komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu od 8.00 do 12.00 sati bez vode će biti Ulica Kneginje Ljubice i deo Gospodar Jevremove.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 36 pacijenata, a na terenu su intervenisali 38 puta. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 37 pregleda i četiri kućne posete.

Bioprognoza

sunce-prognoza-80x80obrBiometeorološka situacija relativno povolјno će uticati na osobe sa hroničnim obolјenjima. Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti i pada koncentracije. U najtoplijem delu dana neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja, koje je u domenu veoma visokih vrednosti.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaNakon vikenda koji je imao sva obeležja prave letnje turističke sezone sa usporenom vožnjom na pojedinim deonicama zbog smene turista i radova, prvi radni dan donosi nešto umereniji saobraćaj ali je i dalje pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj saopštio je AMSS. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo pa je potrebno koristiti manje frekventne granične prelaze. Trenutno je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na prelazu Horgoš, a zadržavanja su od 30 do 60 minuta. Na izlazu iz naše zemlje ka Bugarskoj na prelazu Gradina saobraćaj se odvija u devet traka, a zadržavanja su oko 240 minuta. Ka Crnoj Gori na prelazu Gostun i Špiljani zadržavanja su oko sat vremena pa je preporuka da se koristi granični prijelaz Jabuka. Na ostalim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, a na naplanim stanicama nema zadržavanja. Zbog radova usporena vožnja moguća je na deonici od Čačka ka Užicu kroz Ovčar Banju, na putu Jelen Do – Tučkovo, između Uzića i Sevojna, a usporena vožnja i kraća zadržavanja vozače očekuju zbog radova na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka gde se vozila naizmenično propuštaju. Isti režim je i na deonici Guča – Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta, dok su radovi na deonici Topola – Rudnik završeni ali je na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Поделите вести