Moravički okrug: U šest nezgoda dvoje teže, a četvoro lakše povređenih

Moravički okrug: U šest nezgoda dvoje teže, a četvoro lakše povređenih

0
Ilustracija
Policijska uprava

Beleži se porast broja saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu. Prema podacima iz Policijske uprave u toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile četiri nezgode u kojima je jedna osoba teško i tri lako povređene, a u Lučanima dve u kojima je jedno lice teško a jedno lako povređeno. Pričinjena je i materijalna šteta.

Vremenska prognoza

U Čačku do kraja dana hladno sa maksimalnom temperaturom do 3 stepena. Od sutra toplijei uz kišu, a za vikend do 11 stepeni.

Elekrosnabdevanje

Danas čačanska Elektrodistribucija nastavlja započete radove na rekonstrukciji mreže niskog napona zbog čega će potrošači u Bresnici od centra varošice prema groblju biti bez struje od 8 do 16 časova. Radovi će biti nastavljeni i sutra u istom vremenskom intervalu.

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodnih cevi u Ulici Časlava Pavlovića u Čačku i u delu Gornje Trepče prema Prislonici postoji mogućnost zatvaranja vode. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju ovih kvarova, završetak radova se očekuje do 12 sati.
U Gornjem Milanovcu se planiraju radovi na vodovodnoj mreži danas do 13 časova, zbog čega će bez vode biti naselje Stara pruga, od rezervoara Ponjavić do Ivovika.

Grejanje

Grejanje u Čačku funkcioniše dobro, kvarova nema tako da se očekuje da će svi stanovu u toku dana biti topli. Tople radijatore danas mogu da očekuju i stanovnici Gornjeg Milanovca koji se snabdevaju toplotnom energijom iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku prethodna 24 sata imala 64 intervencije od kojih 37 na terenu, a 27 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 15 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta. Prema rečima dežurnog lekara iz gornjomilanovačke hitne pomoći, najviše se javljaju astmatičari, srčani bolesnici i pacijenti sa hipertenzijom.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije izvesna opreznost se i dalje savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima dok će kod ostalih grupa hronično obolelih tegobe biti u slabljenju. Mogući su glavobolja i reumatski bolovi.

Porodilište

Na najveselijem odeljenju čačanske bolnice tokom protekog dana na svet su došle tri devojčice i jedan dečak a u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Biblioteka

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ je juče otvorila čitaonicu za osnovce, koja se nalazi na prvom spratu odeljenja za decu i mlade. Čitaonica je opremljena po savremenim standardima, poseduje 25 čitalačkih mesta kao i kutak za odmor. Osnovci mogu koristiti bežični internet za rad na svojim uređajima, a omogućena im je upotreba računara sa štampačem. Pored dobrih tehničkih uslova za učenje i rad, učinicima su na raspolaganju svi fondovi Biblioteke i stručna pomoć bibliotekara u pronalaženju literature ili informacija koje mogu biti od koristi prilikom izrade domaćih i drugih zadataka.
Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ još danas i sutra odobrava popust od 50% na cenu godišnje članarine za sve osnovce, srednjoškolce i studente. Ova pogodnost se može iskoristiti u glavnoj zgradi Biblioteke kao i u ograncima u Mrčajevcima, Zablaću, Prijevoru i Preljini.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR