[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Moravički okrug: Za vikend povećan broj saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu su evidentirane tri u kojima su dve osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici, pričinjena je samo materijalna štet, povređenih nije bilo. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na deonici od Preljine ka Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

Na teritoriji Čačka nema planiranih isključenja struje za danas, radovi na mreži neće uslovljavati duže prekide u napajanju potrošača, a registrovan je kvar na dalekovodu iz Ovčar Banje za Dučalovića, Markovicu i podovčarska sela. U čačanskoj Eektrodistribuciji  kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva. Na dalekovodnim mrežama u Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova, a na niskonaponskim ima manjih koji uslovljavaju da pojedina domaćinstva na seoskom području nemaju po jednu fazu. Radovi na saniranju obavljaće se u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže na Zelenoj pijaci u Čačku, moguće je da će dolaziti do povremenih isključenja vode u krugu pijace, kao i potrošačima koji žive u blizini pijace.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom od 9 do 12 sati imati potrošači u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Drinčićevom do raskrsnice sa Ulicom Vojvode Milana.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri devojčice i dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče su rođene četiri bebe i to dve devojčice i dva dečaka.

Hitna pomoć

U hitnoj medicinsoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 70 intervencija od kojih 40 u ordinaciji a 30 na terenu. Milanovački lekari hitne pomoći obavili su devet kućnih poseta i 31 pregled u ordinaciji

Bioprognoza

Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i poremećaja sna. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

Stanje na putevima

Zbog najavljenih povremenih pljuskova i mokrih kolovoza, ali i pojačanog saobraćaja zbog početka radne nedelje, može biti zastoja unutar gradova, jer se u kišnim danima povećava broj vozila u sobraćaju. Osim vlažnih puteva, kiša vozačima smanjuje i vidljivost, a opasnost tokom vožnje predstavljaju i kolotrazi i druga oštećenja na putu koja se teže primećuju kada su ispunjena vodom.
U toku je rekonstrukcija mosta preko Ateničke reke zbog čega se vozila naizmenično propuštaje semaforskom signalizacijom. Na deonici između Ušća i Mlanče izvode se radovi zbog kojih dolazi do obustave saobraćaja od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova. Rdova ima i na Ibarskoj magistrali između Stepojevca i Lazarevca, izvode se u levoj traci u smeru ka Čačku, a saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na deonici Brzeće – Kopaonik, do kraja juna izvodiće se radovi na zameni ivičnjaka i izradi rigola, pa se vozila od 7 do 16.00 časova naizmenično propuštaju.
Produženi su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Trsenik – Osaonica kod mesta Popina, saobraćaj se u vreme obustave preusmerava kroz Trstenik.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci, zadržavanja za teretna motorna vozila su oko 120 minuta, a na graničnom prelazu Šid čeka se oko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Поделите вести